Teknoloji

Apple ABD’deki tüm mağazalarını yeniden açtı

apple store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yaklaşık bir yıl sonra ABD’deki tüm mağazalarını açma kararı aldı. Şirket, ABD’de koronavirüs vakalarının yaygınlaşmasının ardından bazı mağazalarını kapatmış ve 27 Mart 2020’de mağazaların yeniden açılacağını belirtmişti. Ancak salgının gidişatına bağlı olarak Apple’ın planları da değişmişti.

Şirket, geçtiğimiz mayıs ayında ise mağazalarının büyük kısmını yeniden açmıştı. Ne var ki, kısa süre önce Teksas eyaletindeki bazı mağazaların kapatılması tam kapasite hizmet verilmesini engellemişti.

Teksas eyaletinin Dallas, Houston ve San Antonio şehirlerindeki mağazaların tekrar açılmasıyla birlikte tam kapasiteye dönüş neredeyse bir yıl sonra sağlanmış oldu. Ancak mağazaların yeniden açılması, işlerin eski standartlar doğrultusunda sürdürüleceği anlamına gelmiyor.

Türkiye’de olduğu gibi, ABD’de de Apple Store’lar randevu sistemiyle çalışıyor. Randevu alan kullanıcılar mağazalarda yeni cihaz veya aksesuar satın alabiliyor. Buna ek olarak, ABD’deki bazı mağazalar sadece hızlı teslimat ve Genius Bar randevuları için hizmet veriyor. Apple’ın mağazalarının hizmet durumunun da salgının gidişatına bağlı olarak değişebileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER