Teknoloji

Apple’ın yeni mobil işlemcisinin tek üreticisi TSMC olacak

apple a13 bionic

Apple yıllardır mobil cihazlarında kullandığı işlemcilerin üretimi için TSMC ile çalışıyor. Cupertino merkezli teknoloji devi ve Tayvanlı şirket arasındaki bu işbirliği 2019’da da hız kesmeden ve özel yapısını koruyarak devam edecek gibi görünüyor. Digitimes sitesinde yer alan habere göre, Apple A13 Bionic adını taşıyacak yeni işlemcisinin üretiminde de yine sadece TSMC ile çalışacak. TSMC’nin yeni işlemciyi de 7 nm. mimarisiyle üreteceği belirtiliyor.

Tedarik zincirindeki kaynaklar, Apple’ın yol haritasındaki başka ürünler hakkında da daha önce ortaya atılan iddiaları destekliyor. Apple’ın AirPods 2‘yi ve yeni iPad modellerini ilkbaharda piyasaya süreceği iddiası da Digitimes tarafından destekleniyor.

Apple’ın uzun süredir birlikte çalıştığı TSMC, şirketin 2018 model iPhone’larda ve yeni iPad Pro’larda kullandığı A12 Bionic işlemciyi kullanmıştı. A12 Bionic’in üretiminde de 7 nm. mimarisini kullanıştı. Apple bu sayede 7 nm. işlemcili ilk akıllı telefonu çıkaran şirket unvanını kazanmıştı. Daha yoğun mimarilerin kullanımı, daha hızlı performansı ve daha verimli güç tüketimini mümkün kılıyor.

Digitimes’ın haberine göre, Apple A13 Bionic üretiminde yılın ikinci çeyreği itibarıyla gaza basılacak. TSMC’nin A13 Bionic üretiminde ilk daha ekstrem ultraviyole litografi teknolojisini kullanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER