Teknoloji

App Store’daki Apple uygulamaları için puan ve yorum imkanı

apple app store abonelik

Apple, birkaç yıldır cihazınızdan silmiş olabileceğiniz birçok yerleşik uygulamayı App Store’dan yeniden indirmenize izin veriyor. Ancak bu uygulamaların mağaza sayfalarının diğerlerinden belirgin bir farkı vardı. Bunlarda puanlama veya yorum bırakmanın bir yolu yoktu. Son zamanlarda bu durum değişmiş gibi görünüyor, artık Apple’ın uygulamalarına da mağaza içinde yorum bırakabilirsiniz.

App Store’daki Apple uygulamaları içinde yaptığımız bir gezintide, kullanıcıların not konusunda biraz cimri davrandığını görüyoruz. Uygulamaların ortalama iki buçuk ila üç yıldız arasında puanlar aldığını söyleyebiliriz. En yüksek puanı dört yıldız ile Dosyalar uygulaması almış gibi görünüyor. Harita uygulaması ise kullanıcılardan üç yıldız almış.

Bununla birlikte, Apple’ın uygulamalarının çoğu için çok fazla sayıda puan verilmediğini söylemek gerekiyor. Yani mevcut yorumlar ve puanlar, çok sayıdaki iOS kullanıcısının çok ama çok küçük bir topluluğunu temsil ediyor. iOS ekosisteminin ne kadar büyük olduğu konusunda bir fikir vermek için Apple’ın geçtiğimiz ocak ayında aktif kullanımda bir milyardan fazla iPhone olduğunu söylediğini hatırlatalım. Bu, aynı zamanda Apple’ın uygulamalarının Gmail (13 bin), Facebook (61 bin) ve TikTok (651 bin) gibi iyi bilinen uygulamalardan daha az sayıda puan verene sahip olduğunu da gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER