Teknoloji

App Store Türkiye ücretlerine kur artışı nedeniyle zam geliyor

apple app store türkiye

Apple geçtiğimiz cuma günü Developer, yani geliştirici sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, “vergiler veya döviz kurları değiştiğinde, bazen belirli bölgelerde App Store’daki fiyatları güncellememiz ve/veya gelirlerinizi ayarlamamız gerekir” ifadesini kullanmıştı. Şirket, önümüzdeki birkaç gün içinde, App Store’da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatlarının, otomatik yenilenebilir abonelikler hariç, fiyatlarının artabileceğini belirtmişti. Listelenen ülkeler arasında Türkiye de yer alıyordu. LOG’un haberine göre App Store fiyatları için sözü edilen zam fiyatlara yakında yansıyacak.

Son günlerde Amerikan dolarının Türk lirasının karşısındaki değerinin artması nedeniyle App Store’daki oyun, uygulama ve aboneliklerin ücretlerinde yaklaşık yüzde 20 artış olacak. Yeni dönemde en ucuz uygulamanın fiyatı 8,99 TL’den 10,99 TL’ye çıkacak. Bu fiyatlar çok yakında yürürlüğe girecek.

Apple Developer hesabımızı kontrol ettiğimizde Fiyatlar ve Bulunabilirlik bölümü altındaki katmanlar hâlâ 8,99 TL’lik fiyatlarla başlıyor. Aynı şekilde, App Store’daki ücretli uygulamalara göz attığımızda, burada henüz eski fiyatların geçerli olduğunu görüyoruz. Eğer satın almayı veya abone olmayı düşündüğünüz bir uygulama veya oyun varsa, elinizi çabuk tutmanızda fayda var gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER