Teknoloji

App Store Türkiye mağazasında fiyatlara zam geliyor

apple app store

Kasım ayının sonunda online mağaza ve fiziksel mağazalarında sunduğu iPhone, iPad, MacBook Pro gibi ürünlerinin fiyatlarına artan dolar kuruna bağlı olarak zam yapan Apple, şimdi de App Store Türkiye üzerinden dağıtılan ücretli uygulama ve oyunların fiyatlarında artışa gidiyor.

Apple Developer sayfasında çarşamba günü yayınlanan duyuruya göre, Türkiye’deki App Store’da sunulan uygulamalara ve uygulama içi satılan içeriklerin ücretlerinde artış olacağını kaydetti. Otomatik yenilemeli abonelikler ise kapsam dışı tutuluyor. Söz konusu değişiklik önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşecek.

Apple, konuyla ilgili açıklamasında belirli bölgelerde veya ülkelerde vergilerde ve döviz kurlarında değişiklikler meydana geldiğinde, fiyatları güncellemek zorunda olduğunu dile getirdi.

App Store Türkiye üzerinden içerik sunan geliştiricilerin dikkat etmesi gerekenler

Söz konusu değişiklikler yürürlüğe girdiğinde, geliştiriciler Uygulamalarım bölümü altında bulunan Fiyatlandırma ve Bulunabilirlik bölümünde yeni fiyat katmanlarını görebilecekler. Daha sonra uygulamaların ve uygulama içi satın almaların fiyatlarını herhangi bir zamanda App Store Connect üzerinden değiştirmek mümkün olacak. Apple, App Store Türkiye üzerinden dağıtılan aboneliklerde, mevcut aboneler için devam etmekte olan aboneliklerin fiyatlarının eskisi gibi kalabileceğini de kaydetti. Yeni fiyat katmanlarına dair detayları bu PDF bağlantısında bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER