Eğlence

App Store Apple TV desteğini iOS üzerinde gösteriyor

apple-tv-141215

Apple TV için oluşturulan özel App Store, yaklaşık bir ay önce faaliyete geçmişti. Söz konusu özel mağazada dördüncü nesil Apple TV için hazırlanan 2 binden fazla uygulamaya erişmek mümkün oluyor. Apple, şimdi de başka cihazlar üzerinden App Store’da gezinti yapılırken uygulamaların yeni Apple TV ile uyumlu olup olmadığını kullanıcılarına söylüyor.

Apple’ın uygulama mağazasını iPhone veya iPad üzerinden gezenler, inceledikleri uygulamanın Apple TV desteği olup olmadıklarını detaylar arasında görebiliyor. Söz konusu bilgilendirme özelliğinin henüz test aşamasında olduğu düşünülüyor.

App Store’da Apple TV desteğinin gösterimi henüz test aşamasında

Apple TV desteğinin “SF.UniversalAppleTV” şeklinde gösterilmesi, Cupertino merkezli şirketin bilgilendirme özelliğini tam anlamıyla hazır hâle getirmediği fikrini kuvvetlendiriyor. Aynı detay bölümünde Apple Watch desteğinin daha düzgün biçimde gösterilmiş olması da, kafalarda oluşan bu izlenimi destekleyecek bir unsur niteliği taşıyor. Özelliğin tam olarak hazır hâle gelmesiyle birlikte iPhone veya iPad üzerinde gezerken yeni Apple TV için bir uygulama keşfetmenin de önemli bir ölçüde kolaylaşacağı ve Apple TV üzerinde uygulama kullanımının artacağı da söylenebilir.

App Store Apple TV

Uygulama mağazasına masaüstünden ulaşanlara ise bu tarz bir bilgilendirme yapılmıyor. Ancak Apple’ın özelliği tam olarak hazır hâle getirmesiyle birlikte tüm platformlarını kapsama alanına alacağını görmek pek zor değil. Cupertino merkezli şirketin platformlarını birbirine bağlama konusunda attığı adımların kullanıcılarını mutlu edeceğini söylemek de pek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER