Eğlence

Apex Legends üç günde 10 milyon oyuncuya ulaştı

apex legends

Respawn, Apex Legends‘ın sürpriz çıkışıyla ciddi bir risk aldığına inanıyordu. Ancak gelen ilk rakamlar, kararın doğru olduğunu gösteriyor. Respawn tarafından yapılan açıklamaya göre, Apex Legends yayınlanmasının ardından sadece üç gün içinde 10 milyon oyuncuya ulaştı. Fortnite’ın aynı seviyeye çıkması iki hafta almıştı.

Respawn CEO’su Vince Zampella, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Seriyi ücretsiz hâle getirmenin ve sürpriz bir zamanda yayınlamanın riskli bir karar olduğunu biliyorduk. Ancak Apex Legends’a aşık olduk ve diğer insanların da oyunu oynamasını istedik, buna ihtiyaç duyduk.”

Respawn’dan yapılan açıklamada, şimdiden 1 milyon kişinin tekrar gelip oyunu oynadığını belirtti.

Titanfall evreninde geçen ve Battle Royale formatında bir oyun olan Apex Legends, ücretsiz olmasının yanında çevrimiçi ortamdaki en popüler oyunlardaki çeşitli unsurları bir araya getirmesiyle de dikkat çekiyor. Overwatch tarzı kahramanları bulunan oyunun temel dinamiği ise PUBG ve Fortnite’a benziyor. Oyuncuların üçlü gruplar hâlinde mücadele ettikleri Apex Legends’ta iletişim için sesli sohbet dışında başka seçenekler de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER