EğlenceTeknoloji

Apex Legends’ta turnuva dönemi başlıyor

apex legends 3. sezon

Apex Legends, geçtiğimiz şubat ayında yayınlanmıştı. Kısa sürede büyük ilgi gören büyük savaş oyununun yapımcısı Respawn Entertainment, gelecek yıl oyun için küresel ölçekte bir e-spor turnuvası düzenleyeceğini açıkladı.

“Apex Legends Global Series” adını taşıyacak olan turnuva kapsamında dünya çapında 12 canlı etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler Respawn ve çatı şirketi Electronic Arts ya da turnuvanın canlı etkinlik ortakları PGL ve GLL tarafından düzenlenecek. Toplam ödül havuzu 3 milyon dolar olan oyunda en büyük ödül, son etkinlikte verilecek. Final etkinliğinde toplam 1 milyon dolar ödül dağıtılacak.

Respawn’un turnuvaları emanet ettiği John Nelson, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Oyun tarihindeki en iyi çıkışlardan birini yapan Apex Legends’ın e-spor potansiyeli çok yüksek. Oyuncularımızla yakın iletişim içinde olarak erişilebilir bir ekosistem oluşturduk. Bu sistemde her oyuncu potansiyel bir yıldız. Tüm dünya Büyük Savaş formatına getirdiğimiz yeni soluğu izleyecek..”

Respawn, e-spor açılımında Fortnite ve Epic Games’in izlerini takip edecek. 60 farklı ülkeden oyuncular turnuvalara katılabilecek. Katılım sadece büyük e-spor oyunlarının oyuncularıyla sınırlı kalmayacak. Şirket, ilk çevrimiçi elemeleri 25 Ocak 2020 itibarıyla başlatacak.

İlk büyük Apex Legends turnuvası mart ayında

Çevrimiçi elemelerde başarılı olan oyuncular, üç kişilik ekiplerin bir parçası olarak canlı etkinliklere katılabilecek. Söz konusu etkinlikler arasında hem bölgesel hem de küresel organizasyonlar bulunuyor. Bu turnuvalardan herhangi birinde başarılı olmak ise üç büyük turnuvadan birine katılma imkanı sağlanacak. Bu turnuvalara 100 takım katılacak. Bu üç turnuvayı başarıyla tamamlayan en iyi 60 takım ise 1 milyon dolar para ödülü bulunan büyük şampiyonada mücadele edecek. İlk büyük turnuva 13-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Respawn Entertainment’ın CEO’su Vince Zampella ise konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Apex Legends’ın kalbinde rekabet var. E-sporun oyunun geleceğinde büyük bir rol oynamasını planlıyoruz ve bu yolculuk Apex Legends Global Series ile başlayacak. Milyonlarca oyuncumuzdan hangilerinin gerçek bir efsaneye dönüşeceğini görmeyi merakla bekliyoruz.”

İLGİLİ HABERLER