EğlenceManşetler

Antyz: Çalışkan karıncalarla zamanda yolculuğa hazır mısınız?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

antyz-002

Artık fazlasıyla genişlemiş olan mobil oyun ekosisteminde farklı yaş gruplarına hitap eden çok sayıda oyun bulunuyor. “Başarılı” olarak nitelenen oyunlar ise söz konusu yaş gruplarının hepsini kucaklayarak hedefe ulaşıyor. Artık eskisi kadar popüler olmasalar da Angry Birds, Cut the Rope, Fruit Ninja gibi oyunları bu kategoride değerlendirmek mümkün. Karıncaların gelecek maceralarının hakim tema olduğu Antyz de bu geleneği sürdürebilecek adaylar arasında bulunuyor.

antyz-001

Antyz’in hikayesi oyun ilk kez başlatıldığında oyunculara anlatılıyor. Oyuncular daha sonra diledikleri takdirde bu hikayeyi daha sonra tekrar izleyebiliyor. “Bir zaman yolculuğu” olarak nitelenen Antyz’de, oyuncular karıncaları aniden başlayan buzul çağının etkilerinden korumaya çalışıyor. Karıncalar dünyanın merkezine doğru giderek zamanı geriye sarıyor ve buz çağından kaçmaya çalışıyor. Oyuncular bu yolculuk sırasında “öncü birlik” görevini yerine getiren karıncayı kontrol ediyor.

antyz-004

Antyz, 100’den fazla seviye barındırıyor. Bu seviyeler ilk başta son derece hızlı ve kolay biçimde aşılabilse de, ilerledikçe işin rengi biraz değişiyor ve karıncıları bu yolculukta bekleyen tehlikeler artıyor. Bu yolculuk esnasında buzların arasında mahsur kalan arkadaşlarını da kurtarmak zorunda olan öncü karıncanın işi de giderek daha zor bir hâl alıyor.

antyz-003

Antyz’de oyunculara öncü karıncayı kontrol için iki farklı yol sunuluyor. Jiroskop sayesinde telefonu sağa veya sola hareket ettirerek karıncayı kontrol etmek mümkün oluyor. Bu yöntemi tercih etmeyen oyuncular, öncü karıncayı ekrana yerleştirilen sanal yön tuşlarıyla da kontrol ediliyor. Oyun seviyelerini tamamlama süresi ve kurtarılan yavru karıncaların sayısı, oyuncuların başarılarının ölçülmesini sağlıyor. Oyuncular, başarıları doğrultusunda kristal kazanıyor. Kazanılan kristaller ise öncü karıncanın farklı ekipmanlarla modifiye edilmesini sağlıyor. Söz konusu ekipmanlar karıncanın başı, ayakları ve alt gövdesine göre sınıflandırılıyor. Baş aksesuarları arasında kaşif feneri, akrobat maskesi ve kaplumbağa kaskı gibi ilginç ekipmanlar bulunuyor. Kol ve alt gövde ekipmanlarının da aynı incelikte olduğunu belirtmekte fayda var.

antyz-006

Günümüzde artık neredeyse tüm oyunlarda bulunan uygulama içi satın alma unsurları, Antyz’de de mevcut. Oyuncular kristal paketlerini 2,69 ila 7,99 TL arasında değişen fiyatlar karşılığında satın alabiliyor. Özellikle premium paket, oyundaki ekstra seviyeleri açtığı ve reklamları kaldırdığı için uygun bir teklif gözüküyor. Para harcamadan kristal kazanmak isteyenlere ise reklam izleme, Antyz’i Facebook, Twitter ve YouTube gibi ağlarda takip etme ve arkadaş çağırma gibi yollar öneriliyor.

antyz-005

Antyz, başlangıçta kolay gözükse de ilerleyen seviyelerde işler biraz daha zorlaşıyor. Ancak bu zorluk, oyunu daha keyifli hâle getiriyor. Antyz, her yaştan oyuncuya keyif verebilme kapasitesiyle alkışı hak ediyor. Oyunu iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER