Manşetler

Android Wear iPhone desteğine kavuştu

android-wear-ios-310815

Uzun süredir konuşulan dedikodular nihayet resmiyet kazandı ve Google, iPhone’lara Android Wear desteği geleceğini resmen duyurdu. Ancak bu desteğin kapsamı hakkında birkaç noktaya değinmekte fayda var. Sadece iOS 8.2 ve üstü işletim sistemlerine sahip iPhone modelleri (iPhone 5 ve sonrası) Android Wear desteğine kavuşacak. Buna ek olarak, şu an için sadece en yeni Android Wear saatleri iPhone ile çalışabilecek. Halihazırda bu uyumu sağlayan tek Android Wear işletim sistemli akıllı saat LG Watch Urbane. Ancak Motorola, Huawei ve Asus’un yeni Android Wear cihazlarının da iPhone desteği sunacağı şimdiden kesinleşmiş durumda.

Eski Android Wear cihazları, kutularından Android Wear’in son sürümüyle çıkmadıkları için iPhone desteğinden faydalanamayacak. Google’dan yapılan açıklamada, iPhone’larla daha etkin bir kurulum eşlemesi gerçekleştirilebilmesi için sadece en yeni Android Wear cihazlarının iPhone desteğine kavuştuğu belirtildi.

Android Wear, iPhone’larda da Android telefonlardaki gibi işleyecek. Kullanıcılar Gmail, Google Takvim ve Google Asistan gibi popüler Google servislerinin yanı sıra; Apple Takvim, Google Fit, hava durumu, alarm ve ajanda gibi uygulamalardan bildirim alabilecek. Sesli komutların çalışmasında da herhangi bir değişiklik olmayacak.

Saatin arayüzünün değiştirilmesi gibi işlemler ise Android Wear iPhone uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Üçüncü taraf uygulamalardan iPhone’a gelen bildirimlere de Android Wear saatin ekranından bakılabilecek.

Şu an için desteğin kapsamı oldukça kısıtlı olsa da, IFA 2015’te tanıtılacak yeni saatlerle birlikte iPhone desteğinin Android Wear’e ciddi bir ivme kazandırması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER