Teknoloji

Android TV bazı en iyi Google TV özelliklerini kazanıyor

android tv google tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android TV, izleme listesi ve daha iyi biçimde ayarlanmış öneriler de dahil olmak üzere Google TV platformundaki en iyi içerik keşif araçlarından bazılarını alıyor.

Bu haftadan itibaren Android TV kullanıcıları, Keşfet sekmesinde bir satır şeklinde yer alacak bir izleme listesine çeşitli içerikler ekleyebilecekler. Bu bölüme film ve dizi eklemek için kullanıcılar, bir içeriğin ayrıntılar sayfasından “izleme listesi”ni seçebilir veya Keşfet sekmesinden bir başlığa uzun süre basıp “izleme listesine ekle”yi seçebilir. Ayrıca, kullanıcılar Google arama veya Google TV mobil uygulamasını kullanarak diğer cihazlarından bu bölüme film veya dizi ekleyebilecekler.

Google TV, kaydırılabilir kartlı bir arayüz aracılığıyla bir kullanıcıya önerilen başlık türlerini hassaslaştırma özelliğine de sahip. Şimdi bu özellik artık Android TV’ye taşınıyor ve kullanıcıların, önerilenlere az çok benzeyen başlıkları görmek isteyip istemediklerine karar vermelerine olanak tanıyor. Bu araç ayrıca Keşfet sekmesinde veya Cihaz Tercihleri, Ana Ekran ve ardından İçerik Tercihleri’ni seçerek ayarlarda bulunabilir.

android tv google tv

Son olarak, fragmanlar varsa ayrıntı sayfalarında otomatik olarak oynatılır. Bu sizin işiniz değilse, özellik ayarlarda Cihaz Tercihleri’ne ve ardından “Video önizlemelerini etkinleştir” altındaki Ana Ekran’a giderek kapatılabilir. Değişiklikler, bu yılın başlarında Android TV’nin arayüzünde yapılan bir önceki güncellemeyi takip ediyor. Bu en son özellikler gibi, bu da benzer şekilde Android TV deneyimini Google TV ile elde ettiğinize daha çok benzetti.

Google adına konuşan bir temsilci, kullanıcıların bu yeni özellikleri bu haftadan itibaren Android TV arayüzlerinde görmeye başlayacağını söyledi.

İLGİLİ HABERLER