Teknoloji

Android Oreo yavaş adımlarla büyümeye devam ediyor

android oreo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android oreoGoogle her ay Android sürümlerinin genel ekosistem içindeki kullanım oranlarına dair istatistikleri yayınlıyor. Bu istatistikler sayesinde en popüler Android sürümlerini görmek ve en yeni Android sürümünün performansı hakkında fikir edinmek mümkün oluyor. Yayınlanan son rakamlar, en yeni sürüm olan Android Oreo adına pek de parlak görünmüyor.

Oreo, geçtiğimiz ağustos ayı itibarıyla resmiyet kazanmıştı. Ancak aradan geçen üç aylık dönemde, en yeni Android sürümü pek fazla akıllı telefona ulaşmadı. Son rakamlara göre, Google Play Store’u ziyaret eden cihazların sadece yüzde 0.3’lük kısmı, Oreo’yu taşıyor.

Bu yavaş büyümenin kısa vadede hızlanması da pek olası görünmüyor. Sadece Huawei ve Nokia telefonlarının üreticisi HMD Global, 2018 bitmeden cihazlarına Android 8.0 güncellemesini getirme sözü vermişlerdi. 2018 ile birlikte daha fazla cihaz üreticisinin Oreo’yu dağıtıma çıkarmasıyla birlikte bu tablonun daha hızlı biçimde değişebileceği belirtiliyor.

Android Oreo’nun önünde uzun bir yol bulunuyor

Android Oreo, Google tarafından yayınlanan son listede adı geçen sürümler arasında yüzde 0.3’lük benimseme oranıyla son sırada bulunuyor. Listenin en üst basamağında yüzde 30.9 ile Android Marshmallow yer alıyor. Marshmallow’u toplam yüzde 27.2’lik paylarıyla Lollipop sürümleri izliyor. Android Nougat ise yüzde 20.3 ile üçüncü sırada bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER