Manşetler

Android Nokia cihazında böyle görünecekti

Nokia için Android’i tercih etmek Windows Phone’u tercih etmekten daha iyi olur muydu, bu soru cevabını hiçbir zaman bulamayacak. Ancak son zamanlarda ortalıkta dolaşan dedikodular Nokia’da bir ekibin Android cihazı geliştirmek için çalıştığını işaret ediyor. Üstelik doğru çıkan sızıntılarıyla dikkat çeken @evleaks daha önce Nokia’nın Android cihazına ait olduğunu öne sürdüğü bir fotoğraf paylaşmıştı.

android-nokia-sizinti-080114

Aynı kaynaktan yeni bir fotoğraf daha paylaşıldı. Son fotoğrafta Nokia’ya ait Android versiyonunun neye benzediğini görme fırsatı buluyoruz. Tabii ki, görüntülere yansıyan kullanıcı arayüzünün gerçekle buluşma ihtimali pek yok, ancak Nokia’daki Android ekibinin tasarım sırasında Windows Phone’dan epey ilham aldığı görülüyor.

Örneğin ortadaki resimde görünen telefon uygulaması ekranındaki renkli tasarım Windows Phone 8 kullanıcı arayüzünü andırıyor. Ayrıca Skype uygulaması da Nokia’nın Android versiyonunda önceden yüklü gelecek şekilde tasarlandığı anlaşılıyor. Herhalde Nokia Android tabanlı cihaz geliştirmeyi düşünürken Microsoft’u da fazla gücendirmek istemediği için Skype’ı da Android cihaz projesine dahil etmeyi planlamıştı.

İlgili >>  Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER