Manşetler

Android Messages web servisi kullanıma açıldı

android messages web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android messages webBugün itibarıyla Android kullanıcıları için bir bilgisayar üzerinden SMS veya RCS (Zengin İletişim Servisleri) mesajlarını alıp göndermek daha kolay olacak. Aylar süren dedikoduların ardından Google, Android Messages web sürümünü yayınladı.

Yine sahibi olduğu Allo mesajlaşma servisiyle aynı mantıkla çalışan bu serviste kullanıcılar, Android Messages web sitesini ziyaret ederek eşsiz QR kodu oluşturuyor. Daha sonra bu kodu telefonlarının kamerasıyla taratarak telefonlarındaki Messages uygulamasını eşleştiriyorlar.

Android Messages web sitesi açık ve QR kod bileşeni de ekranda görünüyor. Ne var ki, Mesajlar uygulamasında, web sitesinde belirtildiği gibi “Mesajlar web” seçeneği gösterilmiyor. Bu da ilgili güncellemenin henüz tüm kullanıcılara dağıtılmadığı anlamına geliyor.

Uygulama gerekli güncellemeyi aldıktan sonra kullanıcılar, Android uygulamasının Ayarlar menüsü içinde ilgili seçeneği görecekler. Buna tıklattıktan sonra web sayfasındaki QR kodunu okutmaları yeterli olacak.

Web istemcisine bilgisayarın hatırlanması seçeneği de eklenmiş. Böylelikle her seferinde kod tarama işlemini tekrarlamaya gerek kalmadan uygulamayı bilgisayara bağlayabilirsiniz. Android Messages web istemcisi Chrome, Firefox, Safari ve Microsoft Edge gibi sık kullanılan internet tarayıcılarını destekliyor.

İLGİLİ HABERLER