Teknoloji

Android’in ana mesajlaşma uygulamasının ismi değişti

android messagesAkıllı telefon kullanıcıları için mesajlaşmak önemli aktiviteler arasında yer alıyor. Ancak Android’in bu konuda kullanıcılarına sunduğu yerel çözümlerin çok kullanışlı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Zaman zaman mesajlaşma özelliğini Google Voice ve Hangouts gibi başka uygulamalara entegre eden şirket, Android’in ana mesajlaşma uygulamasında da zaman zaman değişiklikler gerçekleştiriyor. Uygulama için yayınlanan son güncelleme, isim değişikliğini de beraberinde getirdi. Android’in ana mesajlaşma uygulaması bundan böyle Android Messages adını taşıyacak.

Android telefon sahipleri ve iPhone kullanıcıları arasındaki mesajlaşma deneyiminde ise bir değişiklik olmayacak. Uygulamada isim dışında değişen bir şey görünmüyor.

Tasarımı ve özellikleri aynı kalan uygulama için planlanan yeniliklerin 2017 Mobil Dünya Kongresi sırasında duyurulması da ihtimaller arasında yer alsa da, bu konuda şimdiden kesin konuşmak pek mümkün değil.

Android Messages Android Wear desteğiyle geliyor

Hızlı dosya paylaşımı, kolay arama, çok amaçlı tasarım, daha fazla kontrol gibi özellikler barındıran uygulamanın ismiyle birlikte getirdiği yenilikler arasında Android Wear desteği de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER