Teknoloji

Android Mesajlar uygulamasına Allo’nun Akıllı Yanıt özelliği ekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android mesajlarGoogle’ın mesajlaşma uygulaması Allo’nun en güçlü yönlerinden birisi de Google Asistan tarafından desteklenen Akıllı Yanıt özelliği. Ancak Allo geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından benimsenmediği için bu özellik biraz gölgede kalıyor. Google, bu özelliği daha etkin kullanmak adına Android Mesajlar uygulamasına da ekliyor.

Ancak bu imkandan ilk etapta tüm Android telefon sahiplerinin yararlanması mümkün olmayacak. Öncelikli olarak Google’ın Project Fi isimli girişimi kapsamındaki cihaz sahipleri bu özelliği kullanabilecek. Google, konuya ilişkin duyuruyu da Project Fi için açılan Twitter hesabı üzerinden yaptı.

Akıllı Yanıt özelliği, yeni evinde de Allo, Gmail ve Google Asistan’da olduğu gibi çalışıyor. Sohbetin metnini analiz eden özellik, otomatik olarak bağlam çerçevesinde yanıtlar oluşturuyor. Ardından da kullanıcılar kendilerine gelen mesaja hızlı biçimde cevap verebilmek için bu önceden oluşturulmuş yanıtlardan birini seçebiliyor.

Android Mesajlar Akıllı Yanıt için SMS geçmişine erişim istiyor olabilir

Android Mesajlar uygulamasının Akıllı Yanıt özelliğini sunmak için kullanıcılarının SMS geçmişine erişim isteyebileceği belirtiliyor. Google cephesinden şimdilik bu konuda net bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER