Teknoloji

Android Gingerbread aktif cihazların yarısında yüklü durumda

Google ve Android cihaz üretici partnerleri şu anda dünya çapına dağılmış olan Android cihazlarının önemli bir kısmına Gingerbread’i sunmayı başardı. Ancak Ice Cream Sandwich’in çıkmasıyla birlikte Gingerbread de artık eski sürüm kategorisine girdi, bunu da kabul etmek gerek. Platform dağılım istatistiklerine göre Android 2.3.x sürümü tüm Android cihazlarının yüzde 50.6’sında yüklü durumda.

Söz konusu oran, Android Market’e 1 Aralıktan önceki iki hafta içinde erişmiş olan cihazlardan elde edilen bilgilere göre ortaya çıkarıldı. Geçtiğimiz ay, Android Gingerbread yüklü cihazların oranı yüzde 43.9 seviyesindeydi. Yeni rakamlara göre Android 2.2 Froyo yüzde 35.3 ile ikinci sırada yer alırken, Android 2.1 Eclair yüzde 9.6 ile üçüncüüğü elde etti. Android’in tabletlere özel sürümü Honeycomb ise Google’ın takip edebildiği aktif cihazların yüzde 2.4’ünde yüklü durumda.

Farklı üreticilerin çıkardığı yüzlerce Android cihazının hepsinin en son sürümle çalışması büyük bir problem oluşturuyor. Birçok Android cihaz üreticisinin cihazları kendilerine has modifikasyon ve oynamalarla çıkarıyor. Yeni bir Android sürümü geldiğinde bu modifikasyonları yeni sürüme uyarlamak gerekiyor. Bu da zaman alıyor. Donanım konusundaki sınırlamaları da unutmamak gerek.

İlgili – Android Geliştiriciler Sayfası

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER