Teknoloji

Android güncellemesi Nexus’lara yeni emojiler getiriyor

taco-emoji-041215

Android emoji tarafında gelecek hafta önemli yenilikler kazanıyor. Android, gelecek hafta ilk olarak Nexus telefonlarına gelecek yeni bir güncellemeyle birlikte yeni bir emoji kazanıyor. Google’ın Android ve Chrome OS’ten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer, Twitter’dan verdiği haberde yeni emoji’nin güncellenen sistem imajının bir parçası olarak geleceğini, yeni bir klavye ve yazı tipi getireceğini kaydetti.

Gösterilen yeni emoji’ler arasında aslan, yengeç ve tek boynuzlu at da bulunuyor. Bu, Android güncellemesinin Unicode 8.0 formatındaki karakterleri destekleyeceğini gösteriyor. Söz konusu güncel Unicode formatı taco karakterinin eklenmesiyle birlikte gündeme gelmişti. Ekim ayında gelen iOS 9.1 ile birlikte iOS taco emojisini kütüphanesine eklemişti, bu da Android karşısında taco avantajı kazanmasına neden olmuştu.

Ayrıca Unicode 8.0 desteğiyle birlikte farklı cilt tonlarında emoji’ler de destekleniyor. Apple bu farklılaştırılmış emoji’leri taco emoji’sini getirmeden önce işletim sistemlerine eklemişti. Google’ın yeni emoji’leri nasıl dağıtacağını zamanla göreceğiz.

 

Android emoji güncellemesi diğer cihazlara da gelecek

Güncelleme ilk olarak Nexus telefonlarına gelecek olsa da, Lockheimer Google’ın üçüncü taraf cihaz üreticilerine ilgili bilgilendirmeyi yaptığını kaydetti. Yani çok yakında Android kullanıcılarının büyük bir kısmının taco veya farklı cilt tonlarında insanları resmeden emoji’leri sıklıkla kullandığını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER