Teknoloji

Android 2009’da tüketici elektroniğine giriş yapacak mı?

Teknoblog.com – Dünya bugün TSİ 17.30’da New York’ta yapılacak ilk Android cep telefonunun tanıtımını beklerken, diğer üreticiler de açık kaynak kodlu işletim sistemi ile çalışan ürünlerini geliştirmek için hummalı bir şekilde çalışıyor.

Wind Rivers Systems pazarlama yöneticisi John Bruggeman Android yüklü cep telefonlarının 2009’dan itibaren yaygınlaşacağını, ayrıca bu işletim sisteminin cep telefonlarının da ötesine geçerek otomobillerde ve evlerdeki elektronik eşyalarda da yüklü olacağını tahmin ediyor.

Gerçekten, Android Open Handset Alliance üyeleri Intel ve Wind River bu yılın Mayıs ayından beri açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir otomobil bilgisayar platformu üzerinde çalışıyor. Bu çalışmada işletim sistemi olarak Android’in kullanılması çalışmaları kolaylaştıracak bir adım olurdu. Buna ek olarak, ortak bir geliştirme platformundan yoksun olan tüketici elektroniği endüstrisi Android’i kendisine temel alacak olursa, donanımdan bağımsız çalışan yazılım ve uygulamaları geliştirmek daha da kolaylaşır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER