Teknoloji

AMD, Radeon RX 7000 Serisi grafik kartlarını yakında duyurabilir

amd radeon rx 7000

AMD’nin oyun severler için büyük sürprizleri olabilir. Şirketin üst düzey başkan yardımcısı Scott Herkelman, X (eskiden Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Radeon ekibinin Gamescom etkinliğinde “büyük ürün duyuruları” yapacağını belirtti. Bu duyurunun AMD Radeon RX 7000 serisi grafik kartlarının olması bekleniyor.

Bu büyük duyuruların ne olacağı henüz belirtilmese de, AMD’nin bu yıl Radeon RX 7000 serisi grafik kartlarını piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirketin CEO’su Lisa Su, bu ayın başlarında yapılan kazanç raporu toplantısında, 2023’ün üçüncü çeyreğinde “oyun tutkunlarını hedefleyen Radeon 7000 serisi kartlarını” duyuracaklarını söylemişti.

Daha da heyecan verici olan ise, AMD’nin gelecekteki grafik kartlarından birine daha erken bir zamanda bakış atmış olabileceğimizdir. Kısa bir süreliğine PowerColor’da görünen bir ürün listesi, RX 7800 XT Red Devil yongasının görsellerini ve özelliklerini ortaya çıkarmış olabilir. Bu liste, RDNA3 GPU’nun 3840 akış işlemcisi ve 16GB GDDR6 VRAM’e sahip olduğunu, ayrıca 2,210MHz taban saat ve 2,565MHz artırma saatine sahip olduğunu belirtiyor. Eğer doğruysa, bu çip Radeon RX 7900 GRE ve Radeon RX 7600 arasında bir yerlere konumlandırılmış olacak.

Yeni GPU’ların tanıtımlarının yanı sıra, AMD’nin FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3) adlı, şirketin en son yükseltme teknolojisinin de yeni bir sürümünü sunması bekleniyor. Söylentilere göre FSR 3’ün lansmanı, PC ve Xbox’ta 6 Eylül’de çıkacak olan Starfield‘ın yayınlanmasıyla aynı zamana denk gelebilir.

Neyse ki, AMD’nin bu yılki Gamescom’da Almanya’da neyi açıklayacağını görmek için çok fazla beklememiz gerekmeyecek. AMD, etkinlik dahilinde 25 Ağustos Cuma günü, yerel saatle öğle zamanlarında bir toplantı düzenleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER