Teknoloji

AMD altıncı nesil A-Serisi işlemcisini tanıttı

amd-logo-080113

AMD, çip üzerine sistem prensibiyle tasarlanan dünyanın ilk yüksek performanslı Hızlandırılmış İşlem Birimi (APU) olan, altıncı nesil A-Serisi işlemcisini duyurdu. Daha önce ”Carrizo” adıyla anılan işlemci, şirketin geniş patent portföyünün de yardımıyla kullanıcılara bugüne kadarkilerden farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Altıncı nesil A-Serisi işlemci, şirket tarafından bugüne kadar geliştirdiği ”en çok yönlü dizüstü işlemci” olarak tanımlanıyor.

Dizüstü bilgisayarların insan hayatındaki en ideal ve çok yönlü araçlar olduklarını söyleyen AMD Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mat Skyner, modern bilgisayar deneyiminin başlıca noktaları olan yüksek kaliteli video izleme, üstün oyun deneyimi ve etkin içerik yönetimi gibi eylemler için ekstra bir donanım ücreti ödenmemesi gerektiğini vurguladı. Skyner, AMD’nin altıncı nesil A-Serisi işlemcisi sayesinde bu ihtiyacın ortadan kalkacağını ifade etti.

AMD’nin özellikle video içerik tüketimi ve oyun keyfi konusundaki yeteneklerinin altını çizdiği altıncı nesil A-Serisi işlemciyi barındıran bilgisayarlar, haziran ayından itibaren piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER