Teknoloji

Amazon’un akıllı prizi Alexa ile kontrol fırsatı veriyor

amazon akıllı priz

Amazon küçük boyutlu yeni bir Alexa cihazının da duyurusunu gerçekleştirdi. Alexa akıllı priz, kendisine takılan her türlü cihazı Alexa ile kontrol edilebilir hâle getiriliyor. Prizin üstünde dahili mikrofonlar yok, bu nedenle evin içinde sesle kontrol edilebilen bir Echo cihazının bulunması gerekiyor. Kurulum tamamlandıktan sonra bunu evin içinden veya dışından Alexa ile ya da Alexa uygulamasıyla kontrol etmek mümkün oluyor.

25 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan bu cihaza benzer özelliklere sahip birçok cihaz yurt dışında satılıyor. Bunların çoğu da Alexa ile çalışabiliyor, aynı zamanda birden fazla akıllı ev sistemini destekliyor. Bu da onları Amazon’un kendi aksesuarına karşı daha avantajlı hâle getiriyor. Ne var ki, Amazon bu aygıtın kolay kurulumu sayesinde diğerlerinin arasından sıyrılabileceğini düşünüyor.

Amazon’un belirttiğine göre, akıllı priz basit ve otomatik bir kurulum süreci sonunda Echo cihazlarına bağlanabiliyor. Ayrıca bu akıllı priz, bu tür kurulumu destekleyen ilk cihazlardan biri oluyor.

Normalde akıllı ev cihazlarını, özellikle akıllı priz gibi ekranları olmayan cihazları kurmak kolay değildi. Bu nedenle otomatik kurulum en önemli özelliklerden bir tanesi oluyor. Bu arada Wi-Fi yönlendiricilerin de bu tür basit kurulum sistemlerini desteklemesi gerekiyor. Amazon, TP-Link ve Eero gibi şirketlerle bu basit kurulum yönteminin desteklenmesi için iş birliği yaptığının altını çiziyor.

Ön siparişe çıkan cihaz gelecek ay itibarıyla da dağıtıma çıkacak.

İLGİLİ HABERLER