Eğlence

Amazon Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekim yerine karar verdi

amazon yuzuklerin efendisi

Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekileceği yeri açıkladı. Dizi, tıpkı Yüzüklerin Efendisi filmleri gibi, Yeni Zelanda’da çekilecek. Amazon’dan yapılan açıklamada, dizinin çekimlerinin önümüzdeki aylarda Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde başlayacağı belirtildi.

Dizi tarihinin en büyük bütçeli yapımlarından biri olan projeyle ilgili detaylar şu an için sınırlı. Şimdilik sadece dizinin İkinci Çağ’da, yani Yüzüklerin Efendisi kitaplarında konu alınan dönemden çok daha önce geçeceği biliniyor.

Dizinin baş yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay, çekimlerin Yeni Zelanda’da yapılacak olmasıyla ilgili açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İkinci Çağ’ın Orta Dünya’sının güzelliğini yansıtacak bir yer ararken; saf koylar, ormanlar ve dağların olduğu görkemli bir yere ihtiyacımızın olduğunu biliyorduk. Bu mekanın aynı zamanda en üst kalitede setlere, deneyimli ve tecrübeli teknik ekiplere sahip olması gerekiyordu. Bu yeri bulduğumuzu ve Yeni Zelanda’nın Yüzüklerin Efendisi’nden hikayeleri anlatacağımız diziye ev sahipliği yapacağını açıklamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Amazon Yüzüklerin Efendisi dizisi için “güvenli bir seçim” yaptı

Amazon’un tercihinin “güvenli bir seçim” olduğu söylenebilir. Peter Jackson da Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerini Yeni Zelanda’da çekmişti. Filmler, Yeni Zelanda’nın ekonomisine büyük bir katkı sağlamıştı. Yetkililer tarafından 2012’de yapılan açıklamada, 2001’de ilk Yüzüklerin Efendisi filminin vizyona girmesinin ardından ülkeye gelen turist sayısında yüzde 50’lik bir artışın kaydedildiği belirtilmişti.

İlk Yüzüklerin Efendisi filminin vizyona girmesinin üstünden neredeyse 20 yıl geçmiş durumda. Amazon’un dizisinin Yeni Zelanda turizmine filmlerinkine benzer bir etki yapıp yapmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER