Eğlence

Amazon Twitch’i 970 milyon dolara satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon-twitch-260814

Twitch’in YouTube ve Google tarafından satın alınacağını tahmin ediyorduk. Ancak Amazon sürpriz yaptı ve popüler video oyunu yayın sitesini yaklaşık 970 milyon dolar nakit karşılığında satın aldı. YouTube ve Twitch’in 1 milyar dolar karşılığında satış için anlaştığı dedikodularının sıklıkla dolaştığı bir ortamda Amazon’un satın alma işlemini gerçekleştirmesi şaşırtıcı oldu.

Twitch CEO’su Emmett Shear satın almayla ilgili olarak yayınlanan açıklamada Amazon’u seçmelerinin nedeni olarak bu şirketin kitlelerine inanması, değerlerini ve uzun vadeli vizyonlarını paylaşması; bunlara daha hızlı ulaşmaları için kendilerine yardım etmek istemesi olarak açıkladı. Satın alma sonrasında da ofislerinin, çalışanlarının, markalarının ve en önemlisi bağımsızlıklarının aynı kalacağını belirten CEO, Amazon’un desteği sayesinde daha iyi bir Twitch sunacaklarını vurguladı.

Amazon CEO’su Jeff Bezos ise, video oyunlarını yayınlamanın ve izlemenin küresel fenomen hâline geldiğini, Twitch’in de her ay milyarlarca dakika oyunu izleyen on milyonlarca insanı bir araya getiren bir platform inşa ettiğini söyledi. Twitch gibi kendilerinin de müşterilerin üstüne titrediğini ve farklı düşünmeyi sevdiklerini, onlardan yeni şeyler öğrenmeyi, oyun camiası için yeni servisleri daha hızlı şekilde inşa etmek için daha hızlı hareket etmelerinde kendilerine yardımcı olmayı dört gözle beklediklerini de sözlerine ekledi. Her iki şirket satın almanın yılın ikinci yarısı içinde tamamlanmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER