Eğlence

Amazon Twitch üzerinden ücretsiz Premier Lig maçı yayınlayacak

Amazon Twitch üzerinden ücretsiz Premier Lig maçı yayınlayacak

Amazon bu ayın sonlarında İngiltere Premier Ligi maçlarını canlı olarak Twitch üzerinde ücretsiz yayınlamaya başlayacak. Birleşik Krallık’taki Twitch izleyicileri dört maçı izleyebilecekler. Başlangıç ise 29 Haziran’daki Crystal Palace – Burnley maçıyla yapılacak.

Deadline’ın haberine göre, Premier Ligi yayınlarının arasında Twitch sohbeti de bulunacak. Bu sayede taraftarların evlerinden, sanki stattaymış gibi bağırmalarını görebilecek veya oyunlar sırasında emoji simgeleriyle heyecanlarını göstermelerini görebileceksiniz. Ayrıca Amazon, Premier Ligi maçlarını Prime Video abonelerine de sunacak.

İlk kez Amazon’un Premier Ligi maçlarını Twitch servisi üzerinden ücretsiz bir şekilde sunduğunu görüyoruz. Amazon 2018 yılında İngiltere Premier Ligi yayın haklarını üç yıllığına almıştı ve geçen yıllarda da Prime Video üzerinden aynı anda birden fazla maçın yayınını gerçekleştirmişti.

Bu dört maç Premier Ligi’nin koronavirüs salgını sonrası yeniden başlangıç planının bir parçasını oluşturuyor. Seyircisiz oynanacak maçlara insanların ilgisini çekmek ve evlerinden, sosyal mesafeyi koruyarak maç izlemelerini sağlamak için ücretsiz yayın imkanı sunuluyor. Böylelikle BBC gibi yayıncılar ilk kez futbol maçlarını gösterecek.

Sky Sports gibi Amazon da EA Sports ile iş birliği yaparak FIFA oyunlarındaki sanal tribün gürültüsünü maç yayınlarına yansıtacak. Premier Ligi maçları 17 Haziran akşamı başlangıç yaptı. Sky Sports maçlarda FIFA oyunundan sunulan sanal taraftar sesi ve sahadaki futbolcuların sesinin duyulabildiği seyircisiz stat sesi arasında seçim yapma imkanı sağlıyor. Benzer bir seçimi Türkiye’deki maçların yayıncısı Digiturk de Bein Sports üzerinden yayınladığı maçlarda izleyicilere sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER