Teknoloji

Amazon sonbahar etkinliğinden önemli duyurular ve ürünler

amazon sonbahar etkinliği

Amazon, bizim zaman dilimimize göre akşam saatlerinde sonbahar donanımı etkinliğini gerçekleştirdi ve bu etkinlik bir dizi büyük duyuruyla dolu şekilde geçti. Denenmiş ve doğrulanmış Echo cihazının küresel tasarıma sahip yeni bir versiyonunun da aralarında olduğu bir dizi yeni Echo cihazı tanıtıldı. Ayrıca Amazon Alexa için birtakım iyileştirmeler getiriyor. Bunların arasında yeni güvenlik özellikleri de var. Bunlara ek olarak bir dizi yeni Ring cihazı da gördük. Bunlardan biri evin içinde otonom olarak uçabilen bir insansız hava aracıydı. Ve Amazon nihayet, uzun süredir söylentilere konu olan bulut oyun hizmeti Luna’yı duyurdu. Amazon sonbahar etkinliğinde yapılan önemli duyurular bu yazıda listeleniyor.

Amazon Echo cihazları: Küre biçiminde Echo geldi

Amazon, küresel görünüme sahip, tamamen yeniden tasarlanmış yeni bir Echo gösterdi. Cihaz Zigbee desteğine sahip ve bir Amazon Sidewalk köprüsü olarak işlev görüyor. Ayrıca Dolby desteğiyle “birinci sınıf, uyarlanabilir sese” sahip. 22 Ekim’de yurt dışında satışa çıkacak ve 99 dolara satılacak.

Ayrıca Amazon, yenilenmiş görünümleriyle daha küçük boyutlu Echo Dot’u (49.99 ABD doları) ve Echo Dot with Clock’u (59.99 ABD doları) da tanıttı. Bu cihazlar da yurt dışında ön siparişe sunuldu. Ayrıca yeni Echo Dot Çocuk Sürümü tasarımları sevimli panda ve kaplan tasarımlarına sahip ve 59.99 dolara satılacak. Bu ürün de ön siparişe açıldı. Normal Echo Dot 22 Ekim’de, saat modeli ise 5 Kasım’da dağıtıma çıkacak. Alexa, artık çocuklar için yeni ses profilleri ile çocukların seslerini tanıyabiliyor ve bunlara yanıt verebiliyor.

Echo Show 10

Amazon?un yeni Echo Show 10 akıllı ekranında, siz bir odada dolaşırken ve cihazla etkileşimde bulunurken yüzünüze otomatik olarak dönmesini sağlayan, hareket edebilir motorlu bir tabana sahip. Akıllı ekran 249.99 ABD dolarına satılacak ve henüz kesin bir çıkış tarihi olmamasına rağmen ön siparişler bugün itibarıyla yurt dışında alınmaya başlandı.

Ayrıca Amazon, Echo Show 10’un Amazon Prime Video ve Hulu gibi servislerin yanı sıra Netflix için de destek sunacağını kaydetti.

Amazon Luna: Bulut tabanlı oyun servisi

Amazon sonunda AWS destekli bulut oyun hizmetini Google’ın Stadia ve Microsoft’un xCloud’uyla rekabet edebilecek şekilde ortaya çıkardı. Adı Luna; Fire TV, PC, Mac ve iPhone’a (web uygulaması aracılığıyla) geliyor. Android için de “çok yakında” gelecek. ABD’deki kullanıcılar bugünden itibaren erken erişim için talepte bulunabiliyor.

Amazon, şirketin “Cloud Direct” teknolojisi ile kullanıldığında daha düşük gecikme süresine sahip olacağını vaat ettiği Luna Controller’ı da ortaya çıkardı. Kumanda, Luna’nın erken erişim döneminde 49,99 ABD doları tutarında bir tanıtım fiyatına satılacak.

Ring’den ev ve otomobiller için yeni ürünler

Ring, evler için otonom bir güvenlik drone’u olan Always Home Cam’i piyasaya sürüyor. Bu drone evde kendi başına devriye gezebilir ve pilini şarj etmek için özel bir iskeleye dönebilir. 249,99 dolara mal olacak ve önümüzdeki yıl itibarıyla dağıtıma çıkacak.

Ayrıca Ring, arabalar için bir dizi güvenlik kamerası duyurdu: Car Alarm (Araba Alarmı) ve Car Cam (Araba Kamerası) Bunlar da önümüzdeki yıl satışta olacaklar. Şirket ayrıca, diğer otomobil üreticilerinin araç kameralarını Ring’in platformuna entegre etmek için kullanabileceği bir API olan Ring Car Connect’i duyurdu.

Bunlara ek olarak Ring, bu yılın sonuna kadar tüm kullanıcılara ücretsiz olarak video görüntüleri için uçtan uca şifreleme sunacak.

Amazon’dan yeni Fire TV Stick ve Fire TV UI

Amazon, HD yayın ve Dolby Atmos gibi özellikler içeren, ayrıca Alexa Voice Remote ile birlikte gelen yeni bir Fire TV Stick gösterdi. Fiyatı 39.99 dolar. Ayrıca, basitleştirilmiş bir Alexa uzaktan kumandası olan ve 29.99 ABD doları ile diğerinden biraz daha ucuz olan yeni bir Fire TV Stick Lite var. Her ikisi de 30 Eylül’de yurt dışında satışa sunulacak.

Amazon ayrıca yeni bir görünüme sahip olan ve profil sayfasından başlayan yeni bir Fire TV kullanıcı arayüzünü de tamamladı. Yeni kullanıcı arayüzü bu yılın sonlarında dağıtıma çıkacak.

Eero6 ve Eero Pro 6

Amazon, bir dizi yeni Wi-Fi router cihazı; Eero 6 ve Eero Pro 6’yı duyurdu. Her ikisi de Wi-Fi 6’yı destekliyorlar, yerleşik bir Zigbee Smart Home Hub’a sahip ve Alexa ile çalışıyor. Eero 6, 129.99 dolara satılırken, Eero Pro 6 fiyatı 229.99 dolar olarak belirlendi. Bugün itibarıyla yurt dışında ön siparişe sunuldu ve 2 Kasım’da dağıtıma çıkacak.

Alexa duyuruları: AZ1 Neural Edge

Amazon, Alexa’nın sesli sorgulara cihaz üzerinde işleyerek daha hızlı yanıt vermesine yardımcı olacak, MediaTek ile birlikte geliştirilen bir çip olan AZ1 Neural Edge’i duyurdu. Yeni Echo Dot, Echo, Echo Dot with Clock, Echo Dot Kids Edition ve Echo Show 10’da bu işlemci yer alıyor.

Öte yandan Amazon, Alexa’nın aynı anda birden fazla kişiyi daha iyi anlamasına ve gerekirse açıklayıcı sorular sormasına yardımcı olacak, makine öğrenimi destekli bir dizi teknoloji gösterdi. Bir demoda, Alexa iki kişinin pizza sipariş etmesine yardım etti ve ne zaman doğrudan Alexa ile konuştuklarını, ne zaman ise sadece birbirleriyle konuştuklarını anladı.

Şirket ayrıca, ücretsiz Alexa Guard güvenlik izleme sistemine ek olarak bazı yeni özellikler sunan Alexa Guard Plus’ı da duyurdu. Aylık 4,99 dolarlık maliyetle sunulacak.

Çevre dostu “düşük güç tüketim modu”

Amazon, daha sürdürülebilir ürünler üretme çabalarının bir parçası olarak, prize takılarak kullanılan tüm Echo ve Fire TV cihazlarının yeni bir “düşük güç moduna” sahip olacağını duyurdu. Şirket, bir yazılım güncellemesi aracılığıyla bazı eski Echo ve Fire TV cihazlarına da bu özelliğin geleceğini söyledi. Ek olarak şirket, müşterilerin Echo ve Alexa cihazlarının ne kadar enerji kullandığını anlamalarına yardımcı olmak için bir enerji kontrol paneli de çıkaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER