Teknoloji

Amazon Seattle’daki genel merkezinde yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

amazon seattleAmazon Seattle’da bulunan genel merkezinde ve küresel operasyonlarında görev yapan yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırıyor. The Seattle Times gazetesinin haberine göre, işten çıkarmaların büyük kısmı şirketin perakende tüketici biriminde gerçekleştirilecek. İşten çıkarma kararının bazı birimlerin bütçeyi aşması ve personel sayısı bakımından şişmesi nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

ABD’nin en büyük ikinci kurumsal işvereni olan Amazon, son iki yılda çalışan sayısını çok büyük oranda artırmıştı. Şirketin Seattle’daki genel merkezinde çalışanların sayısı bu sürede 5 binden 40 binin üzerine çıktı.

Amazon’un bazı çalışanlarını durumdan haberdar ettiği ve işten çıkarmaların önümüzdeki haftalarda tamamlanacağı belirtildi. Şirket tarafından The Seattle Times’a gönderilen açıklamada, yıllık planlama çerçevesinde çalışan sayısında bazı düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi. Aynı açıklamada, fazla çalışanı olan bazı departmanlarda sayının azaltıldığının ve bazı çalışanların şirket içinde başka birimlere kaydırılabileceğinin altı çizildi.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, şirket çalışan sayısının fazlalığı nedeniyle problemler yaşıyor. Başka kaynaklar ise yapılacak kesintiler nedeniyle yerleşkede yoğun bir stres olduğunu ve çalışanların kötü durumda olduğunu belirtti. Amazon daha önce de depolarında dayanılmaz çalışma koşulları uygulamakla suçlanmış, bu durum şirketin İtalya’daki çalışanlarının greve gitmesine neden olmuştu.

Amazon Seattle dışında başka bir şehirde daha genel merkez kuracak

Amazon Seattle dışında başka bir şehirde yeni bir genel merkez daha kurmayı planlıyor. Bu ikinci genel merkezde 50 bin kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. Atlanta, Austin, Boston, Los Angeles, New York ve Washington D.C. gibi şehirler, Amazon’un değerlendirmeye aldığı konumlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER