Teknoloji

Amazon Prime Air’in başı kuşlar ve keskin nişancılarla sürekli olarak derde girebilir

Amazon’un teslimat süresini kısaltmak için kullanmayı planladığı insansız hava aracı Prime Air’in göklere uçabilmesi için öncelikli olarak havacılık kurumlarının gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Ancak bu düzenlemeler tamamlansa bile, Prime Air’i bekleyen tehlikeler ortadan kalkmıyor. Özellikle fiziki tehditlerin uçuşa geçtiği takdirde Amazon Prime Air’in başına bela olabileceği düşünülüyor.

amazon-prime-air-021213

Popüler internet sitelerinden Slate’te yayınlanan bir haberde pek çok kuş türünün kendi doğal yaşamlarına tehdit olarak algıladıkları için diğer kuşlara veya uçurtma gibi uçan nesnelere saldırdıkları hatırlatılıyor. Kuş uzmanı Nicholas Lund kartal ve şahin gibi yırtıcı kuşların av sahalarına giren yabancılara pek sıcak davranmadıklarını belirtirken, bu kuşların özellikle yumurtlama döneminde çok daha saldırgan olabileceklerini ifade etti. Kuşlar ve hava araçlarının sıklıkla çarpıştığına dikkat çeken Lund, 1990’dan bu yana ABD Federal Havacılık Kurumu’nun (FAA) bu tarzda 121 bini aşkın vakayı kaydettiğini dile getirdi.

Amazon Prime Air’in mevcut tasarımı insansız hava aracını yırtıcı kuşlar dışında başka tehditlerin de hedefi haline getiriyor. Keskin nişancılar da bu tehlikeler arasında yer alıyor. Washington Post muhabiri Brad Plumer şakacı bir havada attığı tweet’inde keskin nişancıların bedava bir şeyler kazanma adına Amazon Prime Air’e nişan alabileceklerini belirterek potansiyel bir tehditi işaret etti. Amazon CEO’su Jeff Bezos sekiz pervanesi bulunan cihazın pervanelerde yaşanabilecek sıkıntılara rağmen uçmaya devam edebileceğini belirtse de, uçuş için gerekli olan minimum pervane sayısı halen bilinmiyor.

İlgili >> Slate, Brad Plumer (Twitter), Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER