Eğlence

Amazon podcast platformu Wondery’yi satın alıyor

amazon wondery podcast

Amazon, ABD’nin sayıları giderek azalan bağımsız podcast platformlarından birini satın almak için anlaşmaya vardı. Şirket, Blood Ties ve Dying for Sex gibi içeriklerin yapımcısı olan Wondery’yi bünyesine kattığını açıkladı.

Amazon, Wondery için ödeyeceği parayı açıklamadı. Ancak The Wall Street Journal’ın haberinde, talep edilen satış bedelinin 300 milyon dolar civarında olduğu bilgisi yer alıyor. Eğer bu bilgi doğruysa, Amazon Wondery için Spotify’ın 2019’da Gimlet Media’yı satın almak için ödediği paranın üstüne çıkmış oluyor.

Wondery ile Amazon’un podcast pazarında Spotify’ınkine benzer bir başarı yakalamayı hedeflediği söylenebilir. Podcast’ler ve sunulan orijinal içerikler, Spotify ve Amazon Music gibi platformlara lisans ücreti ödemeden gelir elde etme imkanını sağlıyor.

Amazon’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Amazon Music’te 2020’nin eylül ayından bu yana podcast’leri bulmak mümkün. Wondery ile birlite podcast’lerin büyümesini ve evrimini hızlandırmayı hedefliyoruz. Dinleyici alışkanlıklarının müziğin ötesine geçtiği bir dönemde bu satın alma, Amazon Music’in katalogunu genişletmek adına büyük önem taşıyor.”

Amazon anlaşma sürecinin ne zaman tamamlanacağı konusunda bilgi vermezken, bunun Wondery yapımı podcast’ler için bir şeyi değiştirmeyeceğinin altını çizdi. Satış süreci tamamlandıktan sonra da Wondery’nin yapımı olan içerikler diğer platformlar üzerinden dinlenebilecek. Amazon tarafından sağlanan kaynaklar ile Wondery’nin podcast katalogunun çok daha güçlü hâle geleceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER