Eğlence

Amazon Spotify’a rakip olacak bir çevrim içi müzik servisi üstünde çalışıyor

amazon muzik

Amazon, mevcut müzik servisi Prime Music’ten daha büyük bir çevrim içi müzik servisiyle Spotify, Apple Music ve türevlerine rakip olmaya hazırlanıyor. The New York Post’ta yer alan habere göre, Amazon yöneticileri Spotify türevi servis için plak şirketleriyle lisans görüşmeleri yapıyor.

Amazon müzik hizmetini halihazırda Prime Music üzerinden sağlıyor. Söz konusu servise Amazon’un farklı avantajlar da getiren Prime paketine abone olanlar erişebiliyor. Prime Music ile abonelere 1 milyondan fazla şarkı sunuluyor. Ancak bu katalogun genişlik bakımından şu an için Spotify ve diğer çevrim içi müzik servislerinin yanına bile yaklaşamayacağını belirtmek gerekiyor.

Başka platformlarda rahatlıkla bulunabilecek şarkılar, Amazon Prime Music’te bulunamayabiliyor. Dolayısıyla Prime Music’in varlığı iyi bir şey olsa da, Spotify’a karşı ciddi bir tehdit olması pek mümkün gözükmüyor. Amazon’un Prime’dan tamamen bağımsız bir servisle söz konusu durumu değiştirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

The New York Post’un haberinde, Amazon’un planının henüz ilk aşamalarında olduğuna dikkat çekiliyor. Şirketin servisi için oldukça ilginç bir plan çerçevesinde hareket ettiği de gelen haberler arasında yer alıyor. Çevrim içi müzik servisinin Echo akıllı hoparlör ile birlikte sunulacağı ve aylık 3 ila 4 dolarlık bir abonelik ücretinin talep edileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER