Eğlence

Amazon Music Unlimited müzik dinleme servisi Avrupa’ya açılıyor

amazon music unlimited

amazon music unlimitedAmazon’un müzik dinleme servisi, Music Unlimited; Birleşik Krallık, Almanya ve Avusturya ile birlikte Avrupa açılımını gerçekleştirmiş oldu. Yaklaşık bir ay kadar önce ABD’de, Amazon Music Unlimited adıyla faaliyete geçen abonelik tabanlı müzik servisi böylelikle ilk kez Avrupa’ya gelmiş oluyor.

Amazon Music Unlimited, Amazon’un paralı müzik dinleme servisleri pazarına ikinci giriş denemesi olma özelliğini taşıyor. Daha önce de Prime üyelerine, Prime Music adı altında iki milyon civarında şarkıyı reklamsız şekilde dinleme fırsatı sunmuştu.

40 milyondan daha fazla şarkı barındırmasıyla Amazon Music Unlimited, daha kapsamlı ve büyük bir servis olarak dikkat çekiyor. Şirket aynı zamanda lansmana denk gelecek şekilde, müzik uygulamasını da yeniledi.

Music Unlimited’ın Birleşik Krallık’taki fiyat yapılandırması ABD’dekine epey yakın görünüyor. Prime üyeleri için aylık 7.99 pound veya yıllık 79 pound; Prime üyesi olmayanlar için de 9.99 pound aylık servis ücreti bulunuyor. Ayrıca Amazon Music’in bir Amazon Echo cihazıyla birlikte kullanımı da 3.99 pound ile ücretlendiriliyor. İndirimli Prime ve Echo fiyatları sayesinde Amazon Music Unlimited’ı tüketicilerin gözünde biraz daha cazip kılmak mümkün olabilir.

Amazon konuyla ilgili olarak yayınladığı basın açıklamasında, müzik servisine ABD’de gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduğunu, Birleşik Krallık’taki lansman için de çok heyecanlı olduğunu kaydediyor. Ne var ki, şirket servise gösterilen ilgiye yönelik herhangi bir rakam paylaşmıyor.

İLGİLİ HABERLER