Teknoloji

Amazon Kindle Fire HD 6 ve Fire HD 7 ile ucuz tabletleri yeniden tanımlamanın peşinde

amazon-kindle-fire-hd-6-7

Amazon’un ucuz tablet pazarını yeniden tanımlama amacıyla hazırladığı Kindle Fire HD 6 ve Fire HD 7, şirketin tanıttığı diğer ürünlere göre daha iddialı bir misyonla sahneye çıkıyor. Kindle Fire HD serisiyle farklı ekran boyutları ve renk seçeneklerinin, hatta çocuklara özel bir versiyonun sunulması, Amazon’un bu segmente verdiği önemi gösteriyor.

Kindle Fire HD serisi tabletler, isimlerinden de anlaşılabileceği üzere, 6 ve 7 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğiyle geliyor. iPad mini’den ziyade iPod touch ile rekabet ediyormuş gibi görünen Kindle Fire HD 6’ya sahip olmak için 99 dolar ödemek gerekiyor. 7 inç’lik modelin fiyat etiketindeyse 139 dolar yazıyor. Kinde Fire HD 6 ve Fire HD 7 tabletlerin sevkiyatı önümüzdeki ay başlayacak.

amazon-kindle-fire-hd-6

Amazon’un yeni tabletlerinde MediaTek tarafından üretilen dört çekirdekli 1.5 GHz işlemciler bulunuyor. Şirkete göre, bu işlemciler sayesinde Amazon Kindle Fire HD 6 ve Fire HD 7, Samsung Tab 4’ten 3 kat daha iyi bir grafik performansı sergiliyor. Fire HD tabletlerinin bu performansa gerçekte erişip erişmeyeceği henüz bilinmese de, giriş seviyesindeki diğer Android tabletlerden daha hızlı olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Hız algısının oluşmasında Amazon’un Kindle tabletlerinde kullandığı Fire OS işletim sistemi önemli bir rol oynuyor. Dördüncü sürümle birlikte işletim sistemine gelişmiş aile profilleri ekleyen şirket, içeriklerin aile arasında paylaşılmasını mümkün kılıyor. Buna ek olarak, izlenmesi beklenen videoların önceden belleğe alınması da dikkat çeken bir diğer gelişim oluyor. Fire OS tabletler için ”üretken” bir işletim sistemi olarak nitelenmese de, Amazon’un içeriklerini tüketmek için yeterli görülüyor. Her iki modelde de ön ve arka kamera mevcut.

amazon-kindle-fire-hd-7

Tasarım bakımından Kindle Fire HD 6 ve Fire HD 7’nin görenleri etkilemesi pek olası gözükmüyor. Amazon’un sunduğu cesur renk seçenekleri de durumu kurtarmaya yetmiyor. Kindle Fire HD serisi tabletler, siyah, beyaz, lacivert, sarı ve pembe renk seçenekleriyle birlikte geliyor.

İLGİLİ HABERLER