Teknoloji

Amazon’dan çocuklara özel tablet: Amazon Fire HD Kids Edition

amazon-fire-hd-kids-edition-1

Çok sayıda yeni tabletini görücüye çıkararak gövde gösterisi yapan Amazon, çocukları da sevindirmeyi ihmal etmedi. 6 veya 7 inç’lik standart bir Kindle Fire HD görünümünde olan Amazon Fire HD Kids Edition, çocuklara yönelik özellikler ve olası düşmelere karşı ekstra korumayla birlikte geliyor.

Standart modelin üzerine 50 dolarlık bir ödeme yaparak çocuklar için özel olarak tasarlanan bu tablete sahip olunabiliyor. Yani 6 inç’lik model için 149, 7 inç’lik model içinse 189 dolar ödemek gerekiyor. Ancak bu 50 dolarlık ekstra ödeme özel bonusları da beraberinde getiriyor. Bu bonuslardan ilki bir yıllık Amazon FreeTime Unlimited aboneliği. Bu servis sayesinde 5 bin oyun, kitap ve videonun bulunduğu özel içerik kütüphanesine erişilebiliyor. Verilen dev kılıf sayesinde tablet hem daha korunaklı hem de küçük çocuklar için daha kolay tutulabilir hâle geliyor. İki yıllık tam teşekküllü garanti ise ebeveynlerin içini önemli ölçüde rahatlatacağa benziyor.

amazon-fire-hd-kids-edition-2

Çocuklara özel tablet üretimi konusunda daha önce de pek çok girişim gerçekleştirilmiş, ancak tabletlerin özellik bakımından zayıf olması nedeniyle gereken uygulama kalitesi yakalanamamıştı. Son iki yıllık dönem boyunca Fire OS içinde çocuklara yönelik geniş bir içerik kütüphanesi ve ebeveyn kontrolleri oluşturmak için ciddi bir çaba harcayan Amazon, bu çalışmasının meyvesini nihayet ortaya koydu. Çocuklara kendilerine uygun içeriklerle ilgilenme fırsatı veren bu tablet, ebeveynlerin de tabletlerini çocuklarından geri almalarını sağlayabilir.

Tablet yapısı itibarıyla göze pek etkileyici gelmese de, ortalama ucuz tabletlere kıyasla daha dayanıklı olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Amazon ise Amazon Fire HD Kids Edition’ın iPad mini’ye kıyasla iki kat daha dayanıklı olduğunu iddia ediyor. Ortalama süper ucuz Android tabletlere kıyasla daha hızlı bir cihaz olduğu izlenimini veren Amazon Fire HD Kids Edition, kendi kategorisi için yeterli bir cihaz imajı çiziyor.

Amazon Kindle Fire HD Kids Edition tabletleri ekim ayında yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER