Teknoloji

Amazon Fire HD 8 tabletini 2 megapiksel ön kamerayla yeniledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon Fire HD 8 tabletinin yeni versiyonunu duyurdu. İkinci nesil Fire HD 8’i orijinal modelden ayıran en önemli fark olarak 2 megapiksel çözünürlüklü ön kamera öne çıkıyor. Bu kamerayla 720p video kaydı yapılabiliyor.

Yeni Fire HD 8’de 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanın üstüne 400 GB daha eklenebiliyor. Birinci nesil Fire HD 8’de VGA ön kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü arka kamera bulunuyordu. Ön kamera çözünürlüğünün 2 megapiksele çıkarması, video sohbetlerde kullanıcıların görüntülerinin karşı tarafa daha net aktarılmasını mümkün kılıyor.

Ön kamera değişse de, yeni Amazon Fire HD 8 orijinal versiyonuyla aynı bileşenleri taşıyor. Dört çekirdekli 1.3 GHz işlemciye 1.5 GB RAM eşlik ediyor. Vadedilen pil ömrü ise 12 saatten 10 saate iniyor. ABD’de 79.99 dolar karşılığında satılan tabletin yeni versiyonu da ön siparişe çıktı.

Amazon Fire HD serisiyle uygun fiyatlı bir tablet arayanlara sağlam seçenekler sunuyor. Video izlemeyi veya kitap okumayı başka uygulamaları kullanmanın önüne koyanlar için Fire HD serisi daha doğru bir tercihe dönüşüyor.

Fiyatı Fire HD 8’i çocukların kullanımı için daha uygun seçenekler arasına yerleştiriyor. Fire HD 8 Kids Edition’ı da yenileyen Amazon, çocuklar için mavi, pembe ve sarı renklerde kılıf sunuyor. Buna ek olarak, çocuklar bir yıl boyunca kendilerine uygun içeriklerin bulunduğu Freetime Unlimited’a ücret ödemeden erişebiliyor.

Amazon Fire HD 8, aynı zamanda eller serbest olarak kullanılan bir Alexa cihazına dönüşebiliyor. Böylelikle tablet üzerinden akıllı ev ekosistemini kontrol etmek veya tablet bekleme modundayken Audible üzerinden sesli kitap dinlemek mümkün oluyor. 40 dolar karşılığında satılan Show Mode Charging Dock ise Fire HD 8’i bir Amazon Echo Show’a dönüştürüyor.

İLGİLİ HABERLER