Teknoloji

Amazon ev güvenlik kamerası yakında satışa sunulabilir

amazon ev guvenlik kamerasiE-ticaret devi Amazon, ürün kategorisine yeni bir ürün eklemeye hazırlanıyor. Şirketin evlerde kullanılmasıyla amacıyla geliştirdiği söylenen güvenlik kamerasına ait görüntüler internete sızdı. Amazon ev güvenlik kamerası pazarında Nest, Canary, Ring ve Blink gibi şirketlerle rekabet içine girecek.

Amazon’un kamerasına ait fotoğraflar, AFTVnews sitesinde yayınlandı. Fotoğraflara bakıldığında kameranın konumunun rahatlıkla ayarlanabileceği görülüyor. Lensin etrafındaki mavi ışık ise akıllara şirketin dijital asistanı Alexa’yı getiriyor. Ana gövdesi siyah, dış kasası ise beyaz olan kamera, beyaz renkli tabanının üzerinde duruyor.

Kameranın üst kısmında iki adet mikrofon bulunuyor. Bunlara ek olarak, lensin köşelerindeki küçük halkalar da göze çarpıyor. Söz konusu halkaların kızılötesi sensörü olması muhtemel görünüyor. AFTVnews sitesinin geçmişteki başarılı duyumları da paylaşılan fotoğrafların gerçek olma ihtimalini artırıyor. Echo hoparlörü ve dijital asistanı Alexa ile evleri dinleyen Amazon’un işin içine gözcülüğü de eklemesi kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor.

Amazon ev güvenlik kamerası Echo ekosistemine entegre olabilir

Amazon’un ev güvenlik kamerasının Echo ailesindeki ürünlerle ve dijital asistan Alexa ile yakın bir entegrasyon içinde olması bekleniyor. Kameranın etrafındaki mavi halka da bunun bir göstergesi olarak nitelenebilir. Ancak bu entegrasyonun nasıl işleyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

Sızan fotoğrafların gerçek ürün fotoğrafları gibi görünmesi, Amazon’un yeni ürününün yakında resmiyet kazanabileceğini düşündürüyor. Bu öngörünün doğruluğunu görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER