Teknoloji

Amazon Echo Loop ile Alexa’yı parmaklara getiriyor

Amazon Echo Loop

Amazon Alexa’yı her yere getirme fikrini farklı deneylerle test ediyor. Deney niteliğindeki en son ürünü şimdiye kadar gördüğümüz en iddialısı olabilir. Echo Loop adlı akıllı yüzük ile Alexa kullanıcıların parmaklarına geliyor.

Echo Loop bir Echo cihazının minyatür hâli olarak nitelendirilebilir. Titanyum gövdesi içinde iki adet mikrofon bulunuyor. Aynı zamanda Amazon’un “bir Echo cihazı içindeki en küçük hoparlör” olarak nitelendirdiği bir hoparlör de mevcut.

Echo Loop veri bağlantısı için telefona bağlanıyor. Hem iOS hem de Android ile uyumlu, bağlantı Alexa uygulaması üzerinden yapılıyor. Uyandırma kelimesi yerine üstünde bulunan küçük düğmeyle etkinleştiriliyor.

Titreşimli geri bildirim de var. Böylelikle düğmeye basıldığı anlaşılıyor. Bildirimler veya telefona gelen çağrılarda da titreşim veriliyor. Üstündeki tek düğme, arama listenizin en tepesindeki kişiyi de hızlı şekilde aramayı sağlıyor. Bunun için düğmeye art arda iki kez basmak yeterli oluyor.

Amazon Echo davet usulüyle satılacak

Amazon içinde dört adet, farklı boyutlarda maket yüzüğün bulunduğu bir paket satmayı planlıyor. Böylelikle Echo Loop’u satın almadan önce hangi boyutun tam olarak uyduğu belirlenebilecek. Echo Loop’un şarj işlemi özel bir şarj istasyonuyla gerçekleştiriliyor, bunun bağlantısı micro USB kablosuyla sağlanıyor.

Amazon Echo Loop’un tek bir şarjla, bir günü aralıklı kullanımlarla çıkarabileceğini belirtiyor.

Amazon’un “Day One Edition” olarak adlandırdığı, henüz genel kullanıma sunulmaya hazır olmayan, yine de test etmek isteyen müşterilere sunulan ürünler arasında Echo Loop da bulunuyor. Aynı zamanda Amazon’un yeni duyurduğu Echo Frames akıllı gözlük de bu grupta yer alıyor.

Echo Loop sadece davet usülü satış yöntemiyle, kısıtlı miktarlarda satışa sunulacak. Başlangıç aşamasında 129 dolarlık fiyat belirlendi. Daha sonra da 179.99 dolarlık fiyat etiketi taşıyacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER