Teknoloji

Amazon Echo Input ile herhangi bir hoparlörü akıllandırıyor

amazon echo input

Amazon herhangi bir hoparlöre bağlanınca onu bir Echo’ya dönüştüren küçük bir aygıtın duyurusunu gerçekleştirdi. Echo Input adını taşıyan bu cihaz, tıpkı normal Echo cihazları gibi geniş alan mikrofonları içeriyor. Ancak kendi hoparlörünü barındırmak yerine, bir başka hoparlöre bağlanıyor ya da onunla eşleştiriliyor. Böylelikle Alexa evde mevcut olan ses kurulumuna ekleniyor.

Bu cihaz yıl bitmeden 35 dolarlık fiyat etiketiyle ABD, İngiltere ve Almanya’da satışta olacak. Amazon bunun, aralarında Bose markalıların da bulunduğu bazı üçüncü taraf hoparlörlerle paket hâlinde satacak. Böylelikle bunları daha kutudan çıkarken akıllı hoparlörlere çevirmek mümkün olacak.

Bu ürünle Amazon, Google’ın yurt dışında 35 dolara sattığı Chromecast Audio cihazına cevap veriyor. Google’ın cihazı da herhangi bir hoparlöre bağlanarak onu ses yayını yapılabilen bir cihaza dönüştürüyor. Echo Input’un o ürüne göre önemli bir avantajı var, o da mikrofonlar barındırması. Bu nedenle Google’ın ürünü sesli asistan özelliği sağlamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER