Teknoloji

Amazon Echo Fitbit istatistiklerini paylaşacak

amazon echo fitbit

Amazon Echo hoparlörünün sesli asistanı Alexa aracılığıyla sunduğu yeteneklerden faydalanan uygulamaların sayısı her geçen gün artıyor. Bu gruba katılan en yeni uygulama Fitbit oldu. Kullanıcılar Alexa ile konuşarak Fitbit istatistiklerini sesli olarak duyabilecek. Amazon Echo Fitbit ile iletişimi kurduktan sonra bilgilerin paylaşılması işini Alexa’ya devredecek.

Fitbit’in interaktiviteden sorumlu başkan yardımcısı Tim Roberts, Alexa’nın söz konusu yeteneklerinin hem eğlenceli olduğunu hem de Fitbit kullanıcılarına verilerine erişim için yeni bir mecra sunduğunu belirtti. Kısacası, Fitbit sahipleri Alexa’ya “Nasıl görünüyorum?” sorusunu sorarak sağlık ve fitness hedeflerinin takibini daha pratik biçimde gerçekleştirebilecek.

Alexa ile kurdukları entegrasyonun verilere eller serbest erişim imkanı verdiğini söyleyen Tim Roberts, kullanıcıların evlerine girdiklerinde adım sayılarını hemen duyabileceklerini ve hedef sayılarına ulaşmak için vakit kaybetmeden kısa bir yürüyüşe çıkabileceklerini belirtti.

Söz konusu entegrasyonun gelecekte genişleyebileceğini söyleyen Roberts, koçluk ve beslenme ipuçlarının da işbirliğinin kapsamına girebileceğini ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER