Teknoloji

Yeni Amazon Echo Dot’a ait olduğu söylenen fotoğraflar internete sızdı

amazon echo dotAmazon’un küçük hoparlörü Echo Dot’un yeni versiyonuna ait olduğu söylenen fotoğraflar internete sızdı. Numerama ve FrAndroid tarafından yayınlanan fotoğraflar, yeni Amazon Echo Dot’un tasarımında orijinal versiyondan çok uzaklaşılmadığını gösteriyor. Ancak bu durum orijinal tasarımla arada bazı farkların olmadığı anlamına gelmiyor.

Fotoğraflarda hoparlörün etrafını gri bir kumaşın çevrelediği görülüyor. Bu gri kumaş, akıllara Google Home Mini’nin dokusunu getiriyor. Hoparlörün çıkıntı yapan yan paneliyse donut benzeri bir görüntü oluşturuyor. Bu benzerlik cihazın kod adının neden “Donut” olduğunun da anlaşılmasını sağlıyor. Hoparlörün üst kısmında ise ses kontrol, ses kısma ve aksiyon tuşları bulunuyor.

Yeni Echo Dot’un toplam boyutu, orijinal Echo Dot’a kıyasla biraz daha büyükmüş gibi görünüyor. Fotoğraflardaki cihazın çapının 9.52 cm. olduğu belirtildi. Orijinal Echo Dot ise 8.35 cm.’lik bir çapa sahip.

Yeni Echo Dot’un selefine kıyasla biraz daha güçlü bir hoparlör barındıracağı söyleniyor. Hoparlörün daha güçlü olması, kasanın biraz daha büyümesini de açıklıyor. Orijinal versiyonda 7 olan hoparlör sayısının 5’e indirilmesi de dikkat çeken iddialar arasında bulunuyor. Ancak Amazon’un sayıyı azaltmasına rağmen, mikrofon kalitesini artırmış olması muhtemel görünüyor.

Yeni Amazon Echo Dot hoparlörün ne zaman tanıtılacağı ve piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor. Orijinal Echo Dot’un sonbaharda ikinci yaşını kutlayacak olması, yakında bir tanıtım gerçekleştirilmesi ihtimalini yukarıya çekiyor.

İLGİLİ HABERLER