Teknoloji

Amazon Echo Buds ile AirPods’un karşısına çıkıyor

amazon echo buds
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, kablosuz kulaklık ve daima açık bir sanal asistanın varlığının başarı için güvenilir bir yol olduğunu AirPods ile ispat etmişti. AirPods uzun süredir kablosuz kulaklık pazarının zirvesinde olsa da, bu alanda da rekabetin dozu yavaş yavaş yükseliyor. Amazon da Echo Buds ile bu heyecanlı rekabetteki güçlü oyuncuların arasına katılıyor.

Echo Buds, görsel olarak rakipleriden pek farklı durmuyor. Alexa ile bir tuşa basmadan iletişim kurmayı mümkün kılan kulaklık, özü itibarıyla kulağa takılan bir Echo hoparlör olarak tanımlanabilir.

Echo Buds’ın AirPods’a karşı en güçlü silahı aktif gürültü azaltma özelliği olacak gibi görünüyor. Bunun temel itibarıyla “aktif gürültü önleme” teknolojisinden bir farkının olmadığını belirtmek gerekiyor. AirPods’ta bu tarz bir özellik bulunmuyor. Echo Buds’ın aktif gürültü azaltma özelliğinin altında ise Bose’nin imzası bulunuyor. Bose bu teknolojide zirvede olmasa da, aktif gürültü önleme konseptinin öncüleri arasında yer alıyor.

Amazon Echo Buds ön siparişe çıktı

Amazon, en azından kağıt üstünde, ses kalitesinden pek taviz vermemiş gibi görünüyor. Kulaklığın her bir tekinde dengeli armatür sürücüler bulunuyor. Bu sayede kulaklığın bas kalitesinin yükselmesi muhtemel görünüyor. 5 saatlik pil ömrü Echo Buds’ın en çekici yönü olmasa da, şarj kutusu toplam çalışma süresini 20 saate yükseltiyor.

Amazon Echo Buds için ön sipariş süreci şimdiden başladı. Kulaklığa sahip olmak için 158 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER