Teknoloji

Amazon Echo 2 ile Apple HomePod’a yanıt verebilir

amazon echo 2Amazon’un Echo adını taşıyan akıllı hoparlörünün yeni versiyonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Amazon Echo 2 adıyla anılan ve mevcut versiyona kıyasla daha kısa bir kasaya ve daha gelişmiş özelliklere sahip olacağı konuşulan hoparlörün Apple HomePod’a cevap niteliğinde olacağı belirtiliyor.

Echo 2’yi çalışır vaziyette gördüğünü iddia eden bir kaynak tarafından Engadget’a aktarılan bilgilere göre, yeni akıllı hoparlör selefine kıyasla daha küçük bir alan kaplayacak. Ancak alandaki küçülme, özelliklerde bir eksilmeye yol açmayacak. Yeni Echo 2’nin daha gelişmiş özellikleri de beraberinde getireceği söyleniyor.

Yeni modelde daha fazla tiz hoparlörünün bulunacağı ve bu sayede ses kalitesinin de yukarıya çekileceği söyleniyor. Mevcut Echo’nun ses kalitesi “ortalamanın altı” şeklinde niteleniyor.

Echo 2’nin birkaç Amazon Echo Dot hoparlör bir araya gelmiş gibi görüneceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Yeni üründe yuvarlatılmış köşelerin bulunacağı ve plastik kaplamanın yerini kumaş benzeri bir kaplamanın alacağı öne sürülüyor. Kumaş kaplama konusunda Amazon’un Apple HomePod’dan esinlendiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Amazon Echo 2 sonbaharda raflarda olacak

Engadget’ın kaynağına göre, Echo 2’nin geliştirme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Üretimine yakında başlanması planlanan yeni Echo’nun sonbahar itibarıyla satışa sunulması bekleniyor. Çıkış için hedeflenen takvim, Amazon Echo 2’nin Apple HomePod’dan önce raflarda olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER