Teknoloji

Amazon artırılmış gerçeklik özellikli akıllı gözlüklerle ilgileniyor

amazon-akılli-gozluk-artirilmis-gerceklik-171015

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan Amazon’a ait bir akıllı gözlük patenti, çevrim içi perakende devinin cesur donanım hamlelerinden henüz tam anlamıyla vazgeçmediğini gösteriyor. Şirket geçtiğimiz ağustos ayında donanım konusundaki Ar-Ge çalışmalarında frene bassa da, patent dosyası Amazon’un tabletteki içeriği kullanıcıların hemen gözünün önüne getiren akıllı gözlüklerle ilgilendiğini gösteriyor. Artırılmış gerçeklik konsepti, Microsoft ve Google gibi teknoloji devleri ve Magic Leap gibi maddi açıdan kuvvetli yeni şirketlerin yakından ilgilendiği alanlar arasında yer alıyor.

Amazon’un akıllı gözlükleri, tabletten gelen görüntüleri şeffaf bir fon üzerinde kullanıcılara gösteriyor. Böylelikle kullanıcıların içeriği izlerken gerçek dünyayla iletişimlerini sürdürmeleri de mümkün kılınıyor. Ekran kullanıcıları tamamen sanal dünyaya hapsetmediği için yazılım desteği sayesinde üç boyutlu görüntülerin de fiziksel çevreye yerleştirilebileceği belirtiliyor. Böylelikle gerçek ve dijitalin bütünleşmesinin de önü açılıyor.

Patent dosyasında büyük ekranların film izlemek, oyun oynamak, hatta e-posta okumak için bile daha kullanışlı olduğu, ancak ekran ve cihaz büyüdükçe taşınılabilirliğin ve cazibenin azaldığı belirtildi. Taşınılabilir cihazların en önemli problemi olarak ise kullanıcıları içine çekememesi gösterildi. Amazon’un akıllı gözlükleri bu sorunların hepsine birden çözüm getirmeye aday gözüküyor.

Akıllı gözlükler sayesinde Amazon’un Prime Instant Video servisiyle kullancılarına daha fazla içerik ulaştırmayı amaçlaması ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak Amazon’un patent dosyasındaki teknolojiyi uygulamaya koymasının çok kolay olmadığını belirtmek gerekiyor. Oculus Rift gibi sanal gerçeklik başlıkları bile henüz kullanıcılarla buluşamamışken ve Google Glass projesi ilk etapta başarısızlıkla sonuçlanmışken artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konusunda temkinli davranmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER