Teknoloji

Amazon Alexa’nın ürkütücü kahkahasını susturmak için harekete geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon alexaAmazon Alexa, dijital asistan pazarının önde gelen oyuncuları arasında yer alıyor. Alexa destekli cihazlara ise sürekli olarak yenileri ekleniyor. Söz konusu cihazların sahipleri, bir süredir cihazlarından aniden tuhaf bir kahkaha sesinin yükseldiğini belirtiyordu. Amazon, The Verge sitesine gönderdiği bir açıklamayla durumdan haberdar olduğunu ve düzeltmek için çalışmaya başladığını duyurdu.

Amazon daha sonra söz konusu problemi nasıl düzelteceği konusunda daha detaylı bilgiler de verdi. Şirket, daha önce “Alexa, gül” şeklinde verilen komutun bundan sonra “Alexa, gülebilir misin?” şeklinde verileceğini belirtti. Amazon, yeni komut kalıbının daha az yanlış anlaşılmaya yol açacağına dikkat çekti. Kısacası, yapılacak değişiklikle birlikte Alexa’nın yazılımının Alexa’yı güldürebilecek kalıpları ve sesleri yanlış anlama ihtimali azalacak.

Amazon’un yaptığı değişiklikler komut kalıbıyla da sınırlı kalmıyor. Alexa, “Alexa, gülebilir misin?” sorusunu duyduktan sonra hemen gülmeye başlamayacak. Dijital asistan, “Tabii ki, gülebilirim.” dedikten sonra gülecek.

https://twitter.com/CaptHandlebar/status/966838302224666624

Amazon Alexa’nın ansızın gülmeye başladığına dair haberler, kısa süre önce sosyal medya aracılığıyla yayılmaya başlamıştı. Alexa destekli cihaz sahipleri, Twitter ve Reddit üzerinden cihazlarından aniden bir kahkaha yükseldiğini ve bunun kendilerini fazlasıyla korkuttuğunu belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER