Teknoloji

Amazon AirPlay 2 ve HomeKit desteğini en yeni TV’lerine getiriyor

amazon airplay 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon, Omni ve 4 Serisi Fire TV’lerinde yakında Apple’ın AirPlay 2 ve HomeKit özelliklerini destekleyeceğini açıkladı. AirPlay 2 sayesinde iPhone, iPad ve Mac’teki içerikleri TV’de daha kolay şekilde oynatmak mümkün olacak. HomeKit entegrasyonu ise Siri veya Home uygulamasıyla TV’yi kontrol etmeyi ve TV’ye akıllı ev rutinleri eklemeyi kolaylaştırıyor.

Şirket, Toshiba ve Insignia markasıyla çıkardığı “Fire TV Edition” TV’lerinde AirPlay 2 ve HomeKit desteğini sunmuştu. Fire TV Stick 4K Max gibi cihazlarda ise henüz bu destek mevcut değil.

Amazon’un yeni TV’leri için AirPlay 2 ve HomeKit desteği sunarken eski ve daha az bilinen cihazları konusunda sessiz kalması ilginç bir durum olarak tanımlanabilir. Uzak alan mikrofonları bulunan Omni serisi TV’lerde eller serbest Alexa komutları destekleniyor. 65 ve 75 inç Omni TV’lerde Dolby Vision desteğine de yer veren şirket; 43, 50 ve 55 inç modelleri de HDR 10 desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkarmıştı.

Omni serisinin ABD’deki satış fiyatları 409 ila 1099 dolar arasında değişiyor. Fire TV 4 serisinin fiyatları ise 369 ila 519 dolar arasında değişiklik gösteriyor. Amazon AirPlay 2 ve HomeKit desteğinin TV’lerine gelişi konusunda kesin tarih vermedi.

İLGİLİ HABERLER