Teknoloji

İşte Amazon’un tanıttığı 8 yeni Echo ürünü

amazon echo

Amazon kişisel asistanı Alexa’yı mümkün olduğu kadar kolay erişilebilir ve hemen kullanılabilir hâle getirmeyi hedefliyor. Şirketin dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği ürün tanıtım etkinliğinde, geniş yelpazeye yayılan Echo markalı ve Alexa destekli yeni ürünler tanıtıldı. Bunlar arasında ev kullanımı ya da dışarıda kullanım için özel modeller yer alıyor.

Alexa henüz Türkçe dil desteğine sahip değil. Aynı zamanda Echo ürünleri de hâlâ Türkiye’de satılmıyor. Yine de, yeni veya güncellenen Echo cihazlarının bir özetini yapmak, Amazon’un duyurularını tek bir bakışta görmek açısından yararlı olacaktır.

Echo Studio

amazon echo studio
Amazon Echo Studio

Echo Studio, Amazon’un yeni üst sınıf hoparlörü. 1 inç tweeter ve üç adet 2 inç orta frekans hoparlör barındırıyor. 3D ses ve Dolby Atmos teknolojileri de destekleniyor. Aynı zamanda dahili akıllı ev merkezi işlevi de mevcut. Ön siparişe sunulan Echo Studio, 7 Kasım’dan itibaren yurt dışında satışa sunulacak. Yurt dışı fiyatı da 199.99 dolar olarak belirlendi.

Echo Show 8

Amazon Echo Show 8
Amazon Echo Show 8

Amazon’un Echo Show serisi akıllı ekranları biraz fotoğraf çerçevelerini andırıyor. Ancak marifetleri ondan çok daha ileri geçiyor. Yeni versiyonda 8 inç ekran ve dahili kamera bulunuyor. Aynı zamanda Food Network ile de entegre edilmiş. Böylelikle yeni tarifler keşfedip bunları doğrudan ekranda izleyip yemek yaparken yardım almak da mümkün oluyor.

Ön siparişe sunulan Echo Show 8, 21 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Fiyatı da 129.99 dolar olarak belirlendi.

Echo Speaker

Amazon Echo Speaker
Amazon Echo Speaker

Amazon’un Echo Speaker ürününün üçüncü neslinde daha da iyileştirilmiş hoparlörler bulunuyor. Amazon’un söylediğine göre, mevcut Echo Plus hoparlördekiyle aynı ses mimarisi kullanılıyor. Aynı zamanda yeni renkli kumaş tasarımları da mevcut. Yeni renkler arasında blue, kömür, gri ve kumtaşı da yer alıyor.

Ön siparişe sunulan Echo Speaker, 16 Ekim’de yurt dışında satışta olacak. Fiyatı da 99.99 dolar olarak belirlendi.

Echo Dot 

Amazon Echo Dot
Amazon Echo Dot

Yeni nesil Echo Dot, bir kenarında LED ekran barındırıyor. Bu sayede saati, dış ortam sıcaklığını, zamanlayıcıları ve alarmları kontrol edebilirsiniz. Ön siparişe sunulan Echo Dot’ın fiyatı 59.99 dolar. 16 Ekim’de satışa sunulacak. Bu arada Echo Dot’ın eski versiyonu da 49.99 dolara satılıyor.

Echo Flex

Amazon Echo Flex
Amazon Echo Flex

Evdeki herhangi bir yere rahatlıkla yerleştirilebilecek bu küçük hoparlör sadece 7.11 x 6.60 x 5.08 cm’lik boyutlara sahip. Bu cihaz doğrudan prize takılıyor. USB-A portu da var. 24.99 dolarlık fiyat belirlenen cihaz ön siparişe sunuldu. 14 Kasım’da da yurt dışında satışa sunulacak.

Echo Buds

Amazon Echo Buds
Amazon Echo Buds

Amazon Apple’ın AirPods kablosuz kulaklıklarına cevap niteliğinde yeni kablosuz kulaklıklar çıkarıyor. Agresif bir fiyata sahip olan bu kulaklıklar aynı zamanda ortamdaki gürültüyü azaltacak teknolojiyi de içeriyor. Aynı zamanda Echo Buds, sokakta giderken dışarının sesini de duymanızı sağlayan özel bir mod da barındırıyor. Her bir topuzda yer alan iki armatür sürücü kaliteyi artırıyor. Üstelik sadece Alexa ile değil, aynı zamanda kullanılan telefona bağlı olarak Siri veya Google Asistan ile de çalışıyor.

Ön siparişe sunulan Amazon Echo Buds, 30 Ekim tarihinden itibaren satışta olacak. Yurt dışı fiyatı 129.99 dolar olarak belirlendi.

Echo Frames

amazon echo frames
Amazon Echo Frames

Amazon’un deneysel nitelik taşıyan yeni ürünü olarak tanımlayabileceğimiz Echo Frames, reçeteli gözlüğünüz olarak kullanabileceğiniz bir seçenek olarak öne çıkıyor. Şu an için sadece davet usulüyle müşteri toplanan bu ürün, Google Glass’ın aksine daha normal bir gözlük görünümünü taşıyor. Ekran veya kamera barındırmayan Echo Frames’in temel görevi Alexa’yu her an ve her yerden erişilebilir kılmak oluyor.

Echo Frames için 179.99 dolarlık fiyat belirlendi.

Echo Loop

Amazon Echo Loop
Amazon Echo Loop

Bu akıllı yüzük de Echo Frames gibi Alexa’yı nerede olursa olsun kullanmanızı sağlıyor. Davet usulüyle müşteri toplanan Echo Loop, kişisel asistana erişim imkanı veriyor. Bağlı olan telefona bir çağrı geldiğinde de titriyor. Yüzüğü kulağınıza doğru götürerek gelen bu çağrıya cevap verebilir ve konuşabilirsiniz.

Echo Loop’un fiyatı 129.99 dolar olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER