Teknoloji

Amazfit Bip: 45 gün pil ömrü vadeden Apple Watch GPS klonu

amazfit bip s

Pek çok akıllı saat kullanıcısı, cihazlarını akıllı telefonlar kadar sık şarj etmek zorunda kalmaktan yakınıyor. En iyi akıllı saatlerde kullanıcılara iki günden uzun bir pil ömrü sunulmuyor ve pek çok akıllı saati de her gün şarj etmek gerekiyor. ABD’de satışa çıkan Amazfit Bip isimli akıllı saat ise bu konudaki algıları alt üst edecek gibi görünüyor. 45 gün pil ömrü vadeden Bip, Pebble’ın uzun ömürlü akıllı saatlerini bile sollayacağa benziyor.

Bip’in hibrit bir saat olmadığını ve özellik bakımından zayıf bir yerde durmadığını belirtmekte fayda var. 1.28 inç dokunmatik ekran, optik kalp atış hızı sensörü, konum takibi için GPS desteği, üç eksenli ivmeölçer, IP68 suya dayanıklılık, hem Android hem de iOS için bildirim desteği akıllı saatin özellikleri arasında bulunuyor. Şirket, kullanıcılara tek şarjla 30 günlük pil ömrü vadediyor. Bildirim sıklığı azaldığı takdirde bu süre 45 güne çıkabiliyor.

99 dolarlık fiyat etiketi de Bip’in dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Söz konusu fiyatın piyasadaki dokunmatik ekranlı diğer akıllı saatlere kıyasla oldukça uygun olduğunu belirtmek gerekiyor.

Amazfit Bip için sipariş dönemi başladı

Amazfit Bip için sipariş dönemi başladı. Ancak ilk etapta sadece saatin siyah renkli versiyonu sipariş edilebiliyor. Kırmızı, yeşil ve beyaz renk seçenekleri ise mart ayının sonunu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER