Teknoloji

Altius J kod adıyla anılan Samsung Galaxy S IV nisan ortalarında piyasaya çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un mobil işlerinin başında bulunan JK Shin’in önümüzdeki ay düzenlenecek Mobil Dünya Kongresinde Galaxy S IV’ü görmeyeceğimizi dile getirmesinin ardından bu telefonun ABD’de düzenlenecek bir Unpacked etkinliğinde tanıtılabileceği iddiası dile getirilmişti. Son olarak bu cihazın ne zaman piyasaya çıkacağıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

samsung-galaxy-s-4-ekran-150113

Son dedikodu Samsung Galaxy S IV’ün yılın on altıncı haftasında tanıtılacağı şeklinde, bu da nisan ayının ortalarına denk geliyor. Anlayacağınız ortalık canlanırken, çiçekler açarken yepyeni Samsung Galaxy S akıllı telefonunu da piyasada görebiliriz. Aslında bahar ayı teması doğa olan bir akıllı telefonun piyasaya çıkışı için de uygun zaman gibi görünüyor.

“4” rakamı Güney Kore’de uğursuz olarak nitelendiriliyor, bu nedenle modelin GT-I9500 olarak adlandırıldığı, ayrıca S IV adının bile pas geçilebileceği söyleniyor. Şu anda biz de dahil olmak üzere herkes bu cihazdan Galaxy S IV veya Galaxy S4 diye bahsediyor; ancak kaynakların fısıldadığına göre bu telefon Samsung içinde Altius (J) olarak anılıyor. Altius kelimesi eski İngilizce’de “daha yüksek” anlamına geliyor. Cihaz projesinden ilk zamanlarda Project J olarak bahsedildiği de dile getirilen iddialar arasında.

Ayrıca Samsung’un bu yıl tanıtacağı gözde Galaxy S akıllı telefonunun 2600 mAh kapasiteli bir batarya barındıracağı iddialar arasında. Üstelik kablosuz şarj özelliği de cihazın seçenekleri arasında sunulacak. Ayrı bir yerleştirme istasyonu ve arka kılıf sayesinde kullanıcılar bu imkandan da yararlanacak. Bu, bir açıdan telefonun yekpare kasaya sahip olmayacağını gösteriyor. Öte yandan telefon başlangıçta siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunulacak.

Ekran büyük ihtimalle 5 inç Super AMOLED Full HD ekran olacak; ekranın yüzde 25 daha düşük pil tüketim değerine sahip olacağı da belirtiliyor. Exynos 5 Octa işlemci, 13 megapiksel kamera ve yüzde 20 yüksek kapasiteli batarya ile Galaxy S IV bu yılın yine başa güreşen akıllı telefonları arasında yer alacak. Cihazın mart sonu gibi tanıtılacağı ve nisan ayı ortalarında da piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Eğer böyle olursa nisan sonu veya mayıs başı gibi de Türkiye’ye gelebilir. Yine de, bu son dedikoduya da ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var.

İlgili >>SamMobile

İLGİLİ HABERLER