Teknoloji

Google’ın çatı şirketinin değeri kısa süreliğine 2 trilyon doları geçti

Alphabet piyasa değeri

Google’ın çatı şirketi Alphabet, kısa süreliğine 2 trilyon doların üstünde bir piyasa değeri gördü. Hâlihazırda 1,98 trilyon dolar seviyesinde olan şirketin piyasa değeri, 2020’nin ocak ayında 1 trilyon dolar civarındaydı. Kısacası yaklaşık iki yıllık bir dönemde şirketin değeri neredeyse ikiye katlanmış durumda.

Alphabet için 2021’in üçüncü çeyreği de oldukça iyi geçmişti. 65.1 milyar dolar kazanan şirketin gelirleri yüzde 41 oranında artarken, kârı da yüzde 69 oranında yükseldi. Google’ın ikinci çeyrekte 35.8 milyar dolar olan arama gelirleri de 37.9 milyar dolara çıktı. Alphabet bünyesindeki bir diğer şirket olan YouTube da bu dönemde 7.2 milyar dolar kazandı.

Büyük teknoloji şirketleri, pandemi döneminde gelirlerini ciddi şekilde artırmayı başardı. Uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, bulut tabanlı iş ortamlarının kurulması, bulut depolama alanı aboneliklerinin ve dijital reklamların artması gibi faktörler de Google’a yaradı.

Alphabet, piyasa değeri 2 trilyon doların üzerinde Amerikan şirketleri kulübünde kısa süreliğine Apple ve Microsoft’a katıldı. Apple bu hedefe geçtiğimiz yılın nisan ayında ulaşmıştı. Microsoft ise 2021’in haziran ayında 2 trilyon dolar barajını geçmişti. Amazon bir ara buna yaklaşsa da, mevcut 1.7 trilyon dolarlık değeriyle hedeften uzaklaşmışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER