Teknoloji

Alphabet Novartis ile birlikte geliştirdiği akıllı lensi 2016’da test etmeyecek

alphabet novartisGoogle’ın ya da yeni ve daha doğru bir tabirle Alphabet’in akıllı kontakt lenslerini bekleyenler için haberler pek iyi değil. Geliştirme sürecinde yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle akıllı lenslerin kısa sürede hazır olması mümkün görünmüyor.

Alphabet’in Verily Life Sciences adını taşıyan birimi, projeyi ünlü ilaç firması Novartis ile birlikte yürütüyor. Novartis’ten yapılan açıklamada, hipermetropluğa çözüm getiren ve otomatik odaklama yeteneğine sahip lensin testlerinin 2016’da başlayamayacağı belirtildi. Novartis, testlerin başlangıcına dair bir tarih vermek için de erken olduğunun altını çizdi.

Alphabet Novartis ile başka bir lens daha geliştiriyor

İki şirket, kandaki glikoz seviyesini ölçen başka bir lens üzerinde de çalışıyor. Bu lens için testlerin ne zaman başlayacağı da belirsizliğini koruyor.

Novartis’ten yapılan açıklamada, gecikme sürecin “teknik açıdan çok karmaşık” olmasına bağlandı. Novartis, iki şirketin de süreci ilerledikçe öğrendiğine dikkat çekti. Geliştirilen iki lensin de uzun vadede sağlık sektörüne yeni soluk getireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER