Manşetler

Alphabet finans raporu şirket hisselerini uçuşa geçirdi

Alphabet piyasa değeri

alphabet finans raporuGoogle’ın çatı şirketi konumunda olan Alphabet, 2016’nın ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Üçüncü kez performansını segment segment açıklayan şirket, analistlerin beklentilerini rahatlıkla aşmayı başardı. Alphabet’in toplam geliri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında artarak 21.5 milyar dolara ulaştı. Şirketin net gelirindeki artış ise yüzde 28 oranında gerçekleşti. Alphabet yılın ikinci çeyreğini 5.97 milyar dolar net gelirle tamamladı. Her iki alandaki büyüme oranı da bir önceki yıla ait oranların üzerine çıktı. Alphabet finans raporu, şirketin hisselerinin de uçuşa geçmesini sağladı.

Alphabet’in sıra dışı projeler üzerine odaklanan “Other Bets” birimi, geride kalan çeyreği 184 milyon dolar gelirle tamamladı. Bir önceki yılın aynı döneminde 74 milyon dolar gelir açıklandığı göz önüne alınınca birimin performansındaki değişim daha iyi anlaşılıyor. Ancak gelirin artması işlerin birim açısından pürüzsüz ilerlediği anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 660 milyon dolar olan zararın 859 milyon dolara çıkması, bu durumu somut biçimde ortaya koyuyor. Söz konusu birimin çatısı altında ev donanım şirketi Nest, yaşam bilimleri girişimi Verily, yüksek hızlı internet projesi Fiber ve sürücüsüz otomobil projesi gibi işler bulunuyor. Alphabet, geçtiğimiz yıl robotik şirketi Boston Dynamics’i satışa çıkarmış ve riskli projelerle arasına biraz da olsa mesafe koymak için bir adım atmıştı.

Bir önceki çeyrekte Alphabet, Other Bets’in 802 milyon dolarlık zararına rağmen, 20.25 milyar dolar gelir açıklamıştı. Bu rakam yıllık bazda yüzde 17’lik bir artışa tekabül etse de, bir önceki çeyreğe göre yüzde 5’lik bir düşüşü gözler önüne sermişti. Bu rakamlar şirketin hisselerinin rakamlar açıklandıktan sonra yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybetmesine neden olmuştu.

Alphabet finans raporu bu kez hisseleri uçuşa geçirdi

Piyasalar Alphabet’in ikinci çeyrek sonuçlarına ise tam aksi istikamette bir reaksiyon gösterdi. Şirketin hisseleri sonuçların açıklanmasından sonra kısa süre içinde yüzde 5’in üstünde bir oranda yükseldi ve 810 dolar ile rekor değere ulaştı. Alphabet’in toplam çalışan sayısı da 57 bin 148’den 66 bin 575’e yükseldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER